На думку Хомчака, Путін в черговий раз підтвердив резюме великого маніпулятора / фото: Роман Цимбалюк

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що слова президента Росії Володимира Путіна, сказані щодо українських військовополонених моряків на прес-конференції в Японії, є черговою маніпуляцією і введенням в оману.

Про це Хомчак сказав у інтерв'ю новому інформаційному агентству Міністерства оборони України "АрмияInform".

Читайте такожУ МЗС РФ допустили повернення в Україну полонених моряків до рішення "суду"

Відео дня

Зокрема, генерал прокоментував той факт, що під час прес-конференції в Японії, де нещодавно збиралися світові лідери G-20, Путін, виправдовуючись перед світовими журналістами за агресивні й неправомірні дії російських силовиків у Керченській протоці, послався на його слова, що нібито конфлікт спровокувала українська сторона.

"Це була виключно пропагандистсько-маніпулятивна заява. Простіше, брехня. Путін вкотре підтвердив резюме великого маніпулятора. Господар Кремля знову намагався змалювати ситуацію на власну користь, викривляючи дійсність. Це ще одне підтвердження того, що війна триває на всіх фронтах із застосуванням різних методів, зокрема й цинічних маніпуляцій. Таких прикладів введення в оману міжнародної спільноти було чимало за роки російської агресії", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня Путіна на прес-конференції за підсумками саміту «Великої двадцятки» в місті Осака (Японія) запитали, чи пов'язували звільнення українських моряків з поверненням Росії в ПАРЄ. «Ні, до чого тут ПАРЄ і українські моряки. Зверніть увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник Генерального штабу української армії підтвердив, що це була провокація, організована екс-президентом України Петром Порошенком під час передвиборчої боротьби. Це просто в жодні ворота не лізе. Це неподобство. Давайте ми з цього будемо виходити, якщо так, то фактично українська сторона зізналася, що це була провокація з їх боку», - заявив Путін.