УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні під час судового засідання були допитані двоє свідків обвинувачення.

Зокрема, свідок Валерій Панібратченко, який був громадським активістом у Слов'янську, заявив, що захоплення бойовиками міста відбулося за потурання міліції, Служби безпеки України та керівництва міста, в тому числі й Штепи.

"Вона (Штепа – УНІАН) з 5 березня знала всі заходи, що плануються", - сказав Панібратченко.

Відео дня

Він також висловив здивування тим, що захоплення міського відділу міліції провели близько 20 озброєних бойовиків, у той час коли близько 800 озброєних працівників міліції не вчинили ніякого опору. Панібратченко назвав ці дії постановкою.

Читайте такожСуд продовжив термін утримання під вартою Штепи до 28 травня

"Міськвідділ міліції приїхали захоплювати 20 осіб, а 800 осіб співробітників міліції, які про це знали вже, давно й заздалегідь, не вжили ніяких дій. Взагалі у нас у місті ніхто нічого не зробив – ані мер, ані начальник міськвідділу, ані Служба безпеки України. Ніхто конституційних прав людей не гарантував", - наголосив свідок.

За його словами, перша спроба вивісити "російський триколор на будівлі слов'янського міськвиконкому відбулася ще 5 березня". Свідок запевнив, що для участі у масових заворушеннях до Слов'янська привезли певну кількість немісцевих молодих чоловіків характерної зовнішності, які мали начебто працювати на будівництві доріг.

Через явку не всіх свідків у судове засідання в засіданні була оголошена перерва до 23 квітня. Після завершення допиту всіх свідків обвинувачення суд розпочне допит свідків захисту.

Довідка УНІАН. Колишнього мера Слов'янська Донецької області Штепу затримали в липні 2014 року. 8 жовтня їй було оголошено остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації).

Екс-мер міста обвинувачується в закликах до зміни кордонів України, сприянні проведенню псевдореферендуму про відділення Донецької області від України, створенні умов для діяльності терористичних груп та організацій. 31 жовтня прокуратура передала обвинувальний акт в суд. Справу розглядає Червонозаводський районний суд Харкова.