Киян закликають не викидати ялинки, а здати іх на переробку / УНІАН

У кожному районі Києва з 2 січня відкриють 15 пунктів прийому новорічних ялинок.

Читайте такожВ Україні запустили додаток для перевірки легальності новорічних ялинок

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації з посиланням на начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрія Мальованого.

Відео дня

На території районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств уже підготовлені спеціальні місця для збору новорічних ялинок, які будуть подрібнені на тріску для подальшого використання у виробничих потребах. Зокрема тріску планується використовувати для того, щоб мульчувати ґрунт (вкривати для захисту від пересихання) у лунках вічнозелених рослин, що ростуть у зелених господарствах та на території міста.

"Закликаємо киян не викидати ялинку на смітник, а знайти час і привезти на утилізацію до одного з пунктів прийому, що розташований у кожному районі міста. Для того, щоб усі встигли проявити свою екологічну свідомість, пункти прийому розпочнуть свою роботу вже з 2 січня", – сказав Мальований.

За словами Мальованого, рік тому комунальне об’єднання "Київзеленбуд" прийняло на утилізацію понад 5 тис. ялинок.

Як сказав Мальований, розпочато кампанію з попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період. На території лісопаркових господарств, що входять до складу "Київзеленбуду", особливу увагу приділятимуть охороні хвойних насаджень молодшого класу віку, які примикають до автодоріг і залізничних шляхів.

Передбачені спільні рейди і патрулювання із залученням працівників державної екологічної інспекції та посадовців патрульної поліції. З метою збереження від варварського ламання та викрадення з парків, скверів та інших зелених зон Києва дерева оброблятимуть спеціальними речовинами, які в теплому приміщенні "розкриваються" різким неприємним запахом.