Військова прокуратура затримала поліцейського з Харківщини / фото УНІАН

Військова прокуратура Київського гарнізону спільно з територіальним управлінням ДБР в м. Києві та Державною прикордонною службою України затримали слідчого Нацполіції в Харківській області за несанкціонований збут службової інформації, за що він отримував кошти з території Російської Федерації.

Читайте такожBild: Німеччина вислала шпигуна Росії, який намагався вербувати впливових політиків

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Відео дня

Зазначається, що правоохоронці викрили факти несанкціонованого розповсюдження слідчим інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах та автоматизованих системах.

«Зловмисник збував інформацію стосовно осіб, яка зберігається та оброблюється у автоматизованій підсистемі «Ризик» ІТС АПК «Гарт-1», базі даних «Аркан», «АРМОР» та інших. Так, 24 січня, 22 лютого та 14 травня 2019 року поліцейський одержав кошти за свої «послуги» на загальна суму 16 тис. 350 грн», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, під час досудового розслідування встановлено неодноразові факти пересилання поліцейському коштів з території Російської Федерації, ймовірно, за розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

«24 грудня 2019 року задокументовано черговий факт продажу службових даних, за які старший лейтенант отримав 1300 грн, після чого був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», - додали у відомстві.

Зараз прокурори та слідчі проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення інших службових особи, причетних до цього злочину.