Ілюстрація / REUTERS

Постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов заявив, що Росія готова надати слідству наявні дані про знищення пасажирського Boeing на Донбасі в 2014 році.

«Ми готові взаємодіяти в проясненні всіх обставин даного інциденту. Мені відомо, що в березні почнуться судові слухання в Нідерландах з цього приводу. У тому числі і в цьому контексті ми готові надати наявні у нас дані», — сказав він в коментарі ТАСС.

Нагадаємо, що суд у справі про катастрофу рейсу MH17 буде проходити в рамках національного законодавства Нідерландів.

Відео дня

Читайте такожСправа МН17: у Росії розповіли, чому не хочуть віддавати Нідерландам Цемаха

Серед обвинувачених — троє росіян: колишній «міністр оборони» так званої «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубінський (на прізвисько Хмурий), полковник Олег Пулатов (Гюрза), а також громадянин України Леонід Харченко (Кріт). З чотирьох підозрюваних на висунуті звинувачення відреагували Дубінський, Пулатов і Гіркін — вони заперечують свою провину і причетність до катастрофи.

Катастрофа малайзійського Boeing сталася 17 липня 2014 року. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. У серпні 2014 року була створена Міжнародна слідча група, куди увійшли представники Росії. У липні 2015 року Росія заблокувала в Радбезі ООН пропозицію створити міжнародний трибунал з розслідування аварії MH17.

У 2016 році Міжнародна слідча група офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Boeing Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими літак збили з ЗРК Бук, який доставили на Донбас з території Росії.