В Києві пройшла 3-тисячна хода та віче до дня народження Бандери / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, перед цим учасники акції з запаленими смолоскипами пройшлися центральними вулицями столиці.

В рамках ходи учасники акції кричали "Провіднику української нації тричі: Слава! Слава! Слава!", "Ми Бандерівці! Ми йдемо!", "Пам'ятай чужинець - тут господар українець".

Люди несли запалені смолоскипи, державні прапори, червоно-чорні прапори, прапори "Свободи", "Правого сектору", "Конгресу українських націоналістів" та інші.

Відео дня

Читайте також"Антонов" відмовився називати новий літак на честь Степана Бандери

На початку колони молода дівчина несла портрет самого Бандери. За спиною у неї націоналісти розгорнули великий червоно-чорний прапор.

Учасники акції несли вже традиційні для таких заходів плакати із зображенням Бандери. На плакатах можна було побачити такі висловлювання Бандери як: "Наші ідеї - це наша найбільша сила!", "Нашим середовищем стало вже змагання, змістом нашого життя - боротьба", "ОУН змагає до народовладдя і соціальної справедливості".

Присутні також закликали владу до звільнення всіх політв'язнів.

Читайте такожУ Львові вкрали скульптуру Бандери

На початку колони їхала машина зі звуковою системою. Організатори акції закликали вшанувати героїв АТО і кричали: "Бандера прийде - порядок наведе!".

Колона пройшла по бульвару Шевченка у напрямку Бессарабської площі, а потім попрямувала на Майдан Незалежності для проведення віче.

В ході виступів націоналісти згадали святкування цієї дати в попередні роки, оскільки у цьому, 2016 році відбулася вже ювілейне, десята смолоскипна хода. Біля стели виступали народні депутати від партії ВО "Свобода", "Конгресу українських націоналістів", представники військово-політичного руху "Правий сектор", учасники АТО на Донбасі та інші учасники факельної ходи.

Читайте такожУ Мюнхені освятили відновлений пам'ятник Степану Бандері

Зокрема, учасники мітингу відзначали сильний дух української нації у боротьбі з російською агресією на сході України. Вони також відзначили, що Україна повинна розраховувати на власні сили і повинна плекати віру в Бога. Крім того, з імпровізованої сцени активісти цитували слова Бандери. "З москалями не може бути спільної мови", - заявили організатори віче.

Учасники акції зазначили, що українців у цей холодний вечір "зігріває нездоланний український дух". У зв'язку з цим націоналісти відстоюють позицію: "Здобудеш Українську державу, або загинеш за неї". Також націоналісти заявляли, що "тільки єдність приведе до перемоги".

бандера шествие киев / espreso.tv