REUTERS

Про це йдеться в заяві Савченко, копію якої опублікував адвокат Марк Фейгін на своїй сторінці в Twitter.

"На злочинні дії російської влади проти мене і проти України оголошую безстрокове сухе голодування, починаючи з 6 квітня 2016 року. Вимагаю негайного повернення мене в Україну! Забороняю мене етапувати куди-небудь, окрім України! (...) Забороняю примусово виводити мене із сухого голодування, а також переміщати з камери буль куди, окрім України" - йдеться в заяві.

Читайте такожМЗС закликало Росію допустити до Савченко українських лікарів

Савченко наполягає, щоб її етапування відбувалося в присутності представників України, консула України в Ростові-на-Дону або її адвокатів. Також українка заборонила будь яким лікарям з Росії оглядати її.

За словами Фейгіна, нікому з адвокатів, ні сестрі Надії - Вірі Савченко, не вдалося відмовити льотчицю від сухого голодування.

Як повідомляв УНІАН, за словами Фейгіна, наразі "Надія припинила вживати дитяче харчування і п'є тільки воду". Також, Савченко остаточно вирішила не подавати скаргу на вирок Донецького міського суду Ростовської області.

Читайте такожВ РФ не бачать перешкод для етапування Савченко: "показники здоров'я в межах норми"

Довідка УНІАН. 22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув'язнення за нібито вбивство російських журналістів.

Після оголошення вироку Савченко заявила, що не буде подавати апеляцію і з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.