Тернопільська мерія закликала жителів міста та підприємців впродовж серпня не перекопувати тротуари, дороги та прилеглі до будинків території.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами керівника прес-служби міської ради Олега УДИЧА, це зроблено для того, щоб у День Незалежності та День Тернополя (28 серпня) місто мало гарний вигляд.

“Вже були випадки, що люди прокладали комунікації, проводили певні земляні роботи і доходило до того, що через несприятливі погодні умови не встигали це все завершити і на час святкування вулиці виглядали "не надто естетично". Аби тепер з цими роботами не відкладали до останнього, ми вирішили за краще, щоб у серпні таких робіт не проводили”, - пояснив О. УДИЧ.

Відео дня

Як повідомили в управлінні житлово-комунального господарства міста, якщо хтось з підприємців чи фізичних осіб не прислухається до прохання мерії, то буде оштрафований. Для будівельних організацій у разі невиконання вимоги управління пообіцяло розглянути питання щодо заборони подальшого проведення будівельних робіт.

До речі, від будівельників впродовж серпня просять не лише завершити земляні та відновлювальні роботи, а й забезпечити відновлення покриття заїздів та ямковий ремонт прилеглих до будинків територій, не допускати винесення болота на проїзджі частини.