Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, в Одесі увечері близько 200 людей зібралися на Приморському бульварі - біля пам'ятника Дюку де Рішельє - з нагоди 72-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

Присутні намалювали на асфальті карту України і карту Криму. На карті України із запалених лампадок виклали національну символіку кримськотатарського народу.

Читайте такожЯк Україна згадувала жертв депортації кримськотатарського народу (фоторепортаж)

Відео дня

У Львові на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на віче зібралося близько 250 городян та переселенців з Криму з державними прапорами України і прапорами кримськотатарського народу, щоб відзначити День пам’яті жертв депортації кримських татар.

"Історія Криму - це історія України. Єдиною і, мабуть, найважливішою пам’яттю про те, що відбувається зараз і про те, що відбувалося у 1944 році, є рух вперед, є позиція ставати сильнішими щодня, бути в єдності, в такій, яку продемонстрували львів’яни, коли багато кримських татар, які були переслідувані на своїй землі, були змушені переїжджати до Львова. І найважливішим це, мабуть, давати найсильніші і позитивні меседжі, аби показувати свою силу і показувати свою єдність", - зазначив під час виступу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також"Нас не зламати тюрмами і таборами": Чубаров зачитав лист заступника голови Меджлісу із "застінків" ФСБ

Також сьогодні львівські художники на знак підтримки кримських татар намалювали кількаметрове графіті під назвою "Коли ми народом додому повернемося" на стіні біля зупинки громадського транспорту на розі вулиць Городоцька - Шевченка, у центральній частині міста.

Художники зобразили велику ластівку, на фоні синього і жовтого кольорів, котра є символом віри і надії для кримського народу.

Також сьогодні у центрі Львова, з 21:00 до 22:00 триватиме масова акція "Запали вогник у своєму серці". Учасники акції викладуть вогниками зображення Кримського півострова з числом 72 та контури національних українських та кримськотатарських символів "Тамга" і "Тризуб".