На сьогоднішньому пленарному засіданні сесія Київської міської ради планує прийняти низку рішень про відміну конфліктних землевідведень.

Про це під час свого брифінгу заявив секретар Київради Олесь ДОВГИЙ, повідомили УНІАН у прес-службі Київради.

«Сьогодні ми плануємо відмінити виділення двох земельних ділянок - на вулицях Лук’янівській та Гордієнка. Там ведуться будівництва, проти яких виступили мешканці», - зазначив він.

Відео дня

Крім того, за його словами, результатом сьогоднішньої сесії стане наповнення бюджету майже на півмільярда гривень. «Така цифра стала можливою в результаті плідної роботи і Київзему, і депутатської комісії з тими підприємствами, які орендували земельні ділянки і сплачували відносно невелику вартість порівняно з тими коштами, які ми можемо отримати сьогодні в бюджет. Цих землекористувачів переконали викупити ці земділянки», - пояснив секретар Київради.

При цьому О.ДОВГИЙ підкреслив, що всі без винятку земельні ділянки «пройшли нову комісію, мають погодження абсолютно з усіма депутатськими групами і фракціями».

«Я переконаний, що ви сьогодні побачите в залі продовження нової філософії роботи Київради і консолідоване голосування. Я маю велику надію, що абсолютна більшість питань будуть проголосовані майже 100 голосами», - додав він.