Цими вихідними у Тернополі відбудеться фестиваль “Файне місто Нівроку”.

Як повідомив кореспонденту УНІАН один з організаторів фестивалю Микола ГОЛУБЄВ, цього року, крім звичних концертів, гості зможуть побачити та взяти участь у багатьох цікавих заходах.

“Оргкомітет фестивалю вирішив не обмежуватись лише молодіжною аудиторією та мистецькою складовою. Цьогоріч задум фестивалю полягає в побудові досконалого міста “Нівроку”, де його мешканці – глядачі та учасники – активно відпочивають, займаються творчістю, спортом, мистецтвом. Згідно з нашим задумом, “Файне Місто Нівроку” буде мати свої вулиці, крамниці, кінотеатри, армію”, – зауважив М.ГОЛУБЄВ.

Відео дня

Армійську складову, пояснив він, реалізуватимуть учасники клубу історичної реконструкції “Грифон”, які демонструватимуть лицарські поєдинки. “Також тернополяни вперше зможуть побачити живі лицарські шахи та вогняні видовища за участю лицарів”, – повідомив М.ГОЛУБЄВ.

Кіно, за його словами, демонструватиметься щоночі на газоні біля наметового містечка гостей фестивалю. Усі бажаючі зможуть з 23.00 до 5.00 переглядати короткометражні фільми режисерів України, Чехії, Мексики, Грузії.

Для дітей в рамках фестивалю передбачені перегони на роликах та конкурс малюнку на асфальті. Також відбудуться змагання з нетрадиційних видів спорту: “соксу” (викопування маленького м’ячика зі шкарпетки, наповненої піском або зерном), “фінгерборду” (трюки на мініатюрних моделях скейтів за допомогою пальців), стрітболу.

Серед глядачів також проведуть змагання з шашок, шахів, боулінгу, більярду та настільного тенісу. Усі ці змагання проводитимуться в розважальному комплексі “Подоляни”, біля якого впродовж двох днів і відбуватиметься фестиваль.

Також гості “Нівроку” зможуть побачити байкерів та змагання з автослалому.

“Звісно, не обійдеться без концертів. Щодня на сцені виступатимуть по 8-10 гуртів”, – зауважив М.ГОЛУБЄВ.

Хед-лайнерами концертів стануть гурти “Моторролла” та “OТ Vinta”, які виступлять у неділю, 12 жовтня.