фото zhit.gp.gov.ua

У прокуратурі Житомирської області у вівторок, 27 червня 2017 року, відбувся навчально-методичний семінар, на якому обговорено проблемні питання діяльності органів прокуратури у сфері захисту прав і свобод дітей.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Як зазначається у повідомленні, семінар відбувся за участю представників Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України, представника органу пробації, прокурорів відділу ювенальної юстиції обласного відомства, заступників керівників місцевих прокуратур та ювенальних прокурорів місцевих прокуратур.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі поліцейський вимагав у неповнолітнього гроші, шантажуючи відкриттям справи (фото, відео)

Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Віталій Мякішев зазначив, що "робота ювенальних прокурорів стосується неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом, і до неї не можна ставитись формально чи байдуже, адже за кожним рішенням чи процесуальним документом - доля дитини".

"Саме від процесуальних керівників у кримінальному провадженні залежить не лише покарання неповнолітніх правопорушників, а й додержання їх конституційних прав", - сказав Мякішев.

За його словами, ювенальні прокурори мають надавати оцінку ефективності роботи служб та державних органів, уповноважених виконувати функції щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Системному поглибленню професійних знань прокурорів - "Особливості здійснення представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства в умовах змін законодавства" - був присвячений виступ на семінарі заступника начальника відділу представництва інтересів дітей та держави в судах, захисту їх прав при виконанні судових рішень управління ювенальної юстиції Генеральної прокуратури України Дженнет Атаєвої. 

Про актуальні проблеми прокурорської діяльності щодо представництва прокурором інтересів держави в суді у сфері охорони дитинства розповіла учасникам семінару начальник відділу підготовки прокурорів з представництва інтересів громадянина або держави в суді Національної академії прокуратури України Любов Нецька.