ГО можуть уникнути е-декларування / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко пропонує запровадити розширене звітування громадських організацій замість подачі електронних декларацій.

Про це представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила в ефірі телеканалу "Рада".

"Президент наполягає на тому, щоб члени цих громадських об'єднань, особливо активісти-антикорупціонери, особисто як фізичні особи не проходили таке е-декларування, а буде просто розширене звітування громадських організацій, яке дасть можливість бачити, які технічні засоби, які кошти, на яку діяльність вони фінансуються. І це розширене звітування покаже суспільству, на що витрачаються ці кошти. Я думаю, з того можна буде зробити висновки", - сказала Луценко.

Відео дня

Читайте такожНардеп від БПП "засвітила" у Раді сережки за $5 тисяч (фото)

За її інформацією, на таке розширене звітування юридичних осіб погодилися громадські організації та активісти.

Як повідомляв УНІАН, 8 липня 2017 року Порошенко вніс до Верховної Ради проекти законів «Про внесення змін до Податкового кодексу» і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги». Законодавча ініціатива передбачає скасування зобов’язання фізичних осіб - представників громадських організацій подавати звітність у рамках е-декларування, як передбачено законом «Про запобігання корупції».

У Представництві Європейського Союзу в Україні закликали українську владу скасувати вимогу щодо електронного декларування доходів представниками громадянського суспільства, які борються з корупцією.