Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Ярослав Мишков.

За його словами, виконавцем злочину був харків’янин Руслан Гордієнко 1976 року народження, який раніше 8 разів засуджений за крадіжки та хуліганство, організатором – харків’янин Віталій Сотников 1974 року народження, який двічі притягувався до кримінальної відповідальності за здирництво та крадіжку, але жодного разу не засуджений.

Я.Мишков зазначив, що у правоохоронців також наявна оперативна інформація про те, хто був замовником нападу. «Зараз ця інформація перевіряється», - сказав він.

Відео дня

За даними прокурора, на початку вересня В.Сотников за винагороду в сумі 3 тис дол запропонував Р.Гордієнку напасти на А.Оганесяна та завдати йому «тілесні ушкодження у вигляді чисельних переламів».

Спроба замаху на А.Оганесяна відбулася 3 жовтня близько 1.30 в районі Немишлі поблизу його будинку. Злочин попередили працівники УБОЗ та спецпідрозділу «Сокіл», які, знаючи про злочин, що готується, перебували на місці.

«Гордієнко прибув на місце за годину до приїзду Оганесяна і ховався в кущах. У Гордієнко при собі була маска, рукавички і металева арматура приблизно довжиною один метр. Ніякої іншої зброї у Гордієнко не було, ані вогнепальної, ані холодної, ніякої. Гордієнко підбіг, замахнувся арматурою, удару завдати не встиг, оскільки в цей момент вибіг співробітник міліції та запобіг нанесенню удару. Гордієнко був затриманий», - розказав Я.Мишков.

Прокурор підкреслив, що в той же день, 3 жовтня, слідче управління ГУ МВС в Харківській області порушило кримінальну справу стосовно Руслана Гордієнка та Віталія Сотникова за фактом замаху на заподіяння А.Оганесяну тяжких тілесних ушкоджень (ст. 15 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Я.Мишков зазначив, що на цей час виконавець злочину визнав свою вину, дає свідчення та щиросердно розкаюється. «Другий учасник подій, Сотников, свою провину не визнав і від свідчень відмовляється, посилаючись на свої права», - сказав прокурор.

За його словами, Р.Годієнко та В.Сотников затримані за рішенням суду як мінімум до 13 жовтня.

Прокурор зазначив, що мотив цього злочину «був корисливий». «Це бізнес, питання пов’язані з бізнесом. Якщо замовлять інші діючі особи, а не тільки виконавець, можливо, ми мотив розширимо», - сказав він.