Комісія із впорядкування найменувань вулиць Чернігова на своєму засіданні прийняла рішення про перейменування вулиць 50 років ВЛКСМ, Павлика Морозова та Каштанової.

Про це УНІАН повідомили у відділі зв`язків з громадськістю Чернігівської міської ради.

Запропоновані нові назви - Героїв Крут, імені В`ячеслава Чорновола та Івана Мазепи.

Відео дня

Ініціатором перших двох перейменувань виступила міська організація Української народної партії. Її керівник Володимир СТУПАК під час обговорення зауважив, що юнаки, котрі загинули в бою під Крутами, достойні вшанування їх пам`яті.

Члени комісії погодились із цією точкою зору, як і з думкою про те, що в Чернігові має бути вулиця, названа на честь Героя України, видатного громадського і політичного діяча В.Чорновола.

Водночас не такими одностайними були члени комісії під час обговорення питання про присвоєння одній з вулиць імені гетьмана Івана Мазепи. Між тим, у Чернігові на кошти І.Мазепи була збудована чи відреставрована не одна світська або релігійна споруда. Також саме завдяки цьому гетьману в Чернігові з`явилися срібні "Царські врата", виготовлені німецькими майстрами.

Прийняте комісією рішення буде розглядатися на засіданні виконкому, після чого буде винесене на розгляд депутатів міської ради.