Геннадій Труханов / фото УНІАН

"Таку підозру можна вручити будь-якому меру або державному службовцю, тільки вибирай прізвище", – написала на своїй сторінці в Facebook один з провідних адвокатів у кримінальних справах в Україні Ольга Просянюк за підсумками ознайомлення з текстом підозри, яка була поширена у Telegram-каналах.

"Суть підозри зводиться до того, що є якась злочинна організація, в яку входять співробітники Одеської міської ради. Вони виконують свої посадові інструкції, проводять засідання, виносять рішення, реалізовують їх. І це, за версією сторони обвинувачення, є злочином", – написала юрист.

Просянюк зазначила неспроможність звинувачень та висловила впевненість, що суд розбереться в цьому та в інших необґрунтованих звинуваченнях, в тому числі в тому, що земля (яка за доводами прокурора вибула з комунальної власності) нікуди не дівалася та за неї платяться орендні платежі.

Відео дня

Юрист також нагадала, що вимоги процесуального законодавства зводяться до того, що для вручення людині підозри та обрання їй запобіжного заходу повинні бути присутніми докази: перше, – це вчинення злочину, а друге – ризики того, що особа ухилятиметься від суду і слідства.

"Хочеться, щоб не словом, а ділом – вірніше обґрунтованістю доказів аргументувалися ті чи інші звинувачення особи, і сторона обвинувачення не забувала про презумпцію невинності", – написала Ольга Просянюк.

За словами адвоката, обрання запобіжного заходу Труханову – лише наклеювання ярликів, адже, по суті, в процесі відсутні будь-які докази.