Жінка пережила Другу світову, а тепер потерпає через навалу рашистів / скріншот

Валентина та її 92-річна мати під час війни з Херсонської області не виїжджали. "Воно бомбить, свистить!" - розповідає донька про обстріли.

Було кілька прильотів у їхній двір, під час одного з яких убило корову. Будинок уцілів, але повибивало шибки. Мати ж розповідає, як пережила й іншу війну - Другу світову, повідомляє журналістка ТСН.ua Аліна Туришин.

За словами Валентини, їхній населений пункт не був в окупації, тут перебували лише наші військові, але рашисти хотіли "дістати" бійців ЗСУ, тож постійно накривали своїм вогнем.

"Ми вікна плівкою позабивали, на городі, скрізь були "прильоти", корову у мене вбило... А ми вижили", - каже жінка. 

Наразі, після підриву окупантами Каховської ГЕС, населений пункт підтоплює, але будинок Валентини та її 92-річної мами розташований на пагорбі, тож його, напевно, й не затопить.

Мати Валентини Олександра Григорівна каже, що добре пам'ятає Другу світову війну, коли німці були в їхньому селі. А тепер їй доводиться переживати жахи війни вдруге. Жінка дуже боїться. За словами її доньки, вчасно сховатися перед "прильотами" росіян вони не можуть, адже мати старенька, ходить з палицею. "Не дай Боже! Я досі боюся", - зізнається Олександра Григорівна.

Як мати військового у Херсонській області пережила катування окупантів

Раніше жителька Херсонської області, мати військовослужбовця ЗСУ Майя Овсянникова розповіла, які жахи їй з чоловіком довелося пережити, коли до їхнього будинку прийшли російські окупанти. Рашисти побили чоловіка, знущалися з нього, родину погрожували розстріляти. А "здав" сімейну пару місцевий колаборант - він розповів загарбникам, що син Овсянникових служить у ЗСУ, а до цього був в АТО.

Вас також можуть зацікавити новини: