Жінка розповіла страшні пережиті речі / скріншот

Жителька Херсонської області, мати військовослужбовця ЗСУ Майя Овсянникова розповіла, які жахи їй з чоловіком довелося пережити, коли до їхнього будинку прийшли російські окупанти.

Жінка поділилася, що найстрашніший день у них був 30 квітня 2022 року, коли загарбники "налетіли" на їхнє село та увірвалися до їхнього обійстя, повідомляє ТСН.ua.

"Вони залетіли, зв'язали чоловіка, почали проводити обшук, шукати "укропів": "Де укропи, де укропи?". Забрали телефони, наші й людські, які стояли на зарядці. Усе, що їм подобалось. Генератор у першу чергу. Ми генератор вмикали раз на три дні, заряджали людям телефони", - згадує Майя. 

Та жах для жінки був попереду: окупанти вивели її чоловіка у двір, роздягли й почали гамселити, а потім відвезли до свого "штабу". Вранці дружина пішла пішки, щоб спробувати звільнити чоловіка. Загарбники посадили її в бус й почали погрожувати, що розстріляють обох. 

Виявляється, "навів" на сімейну пару росіян місцевий житель-колаборант Максим Агеєв, який розповів, що їхній син воює в складі української армії. Донька Агеєва, як з'ясувалося, злигалася з одним з окупантів, вона живе з ним.

Окупанти залякували Майю та її чоловіка й погрожували відібрати все нажите, а їх відправити до російського суду. Їм дали лише 15 хвилин, щоб вони залишили будинок й зберегли життя. Жінка каже, що вони змогли взяти із собою лише собаку й деякі речі. 

Росіяни намагалися схилити Майю й чоловіка до співпраці, вимагали здати місцевих, у яких є гроші.

"Коли вони привезли чоловіка 1 травня сюди під двір, то він вийти не міг своїми ногами. Він був весь синій, весь чорний... Били чим можна було, палили газовими горілками, якими кабанів смалять, пиляли ногу, перепиляли штанину", - шокувала подробицями знущань з боку окупантів жінка. 

І Майя, і її чоловік змогли вирватися з російської окупації, вони дісталися до підконтрольної Україні території. Наразі чоловік фізично нормально почувається, але моральний стан залишає бажати кращого. 

Окупанти зруйнували будинок подружжя, воно зараз потихеньку відбудовує своє обійстя. За словами жінки, їхній син дуже боляче відреагував на історію з їхнім побиттям й приниженням. Але це стало для нього ще одним стимулом проганяти рашистів з рідної землі.

Як священника катували в російському полоні

Раніше настоятель Одеського Свято-Троїцького храму ПЦУ Василь Вирозуб потрапив у російський полон ще на початку повномасштабного вторгнення РФ, коли з евакуаційною бригадою прямував на острів Зміїний за тілами нібито загиблих захисників України. Росіяни катували священнослужителя та ставили абсурдні питання, наприклад, про місцеперебування Бандери.

Вас також можуть зацікавити новини: