Біженці з України на кордоні зі Словаччиною / фото УНІАН

З початку повномасштабної фази агресії Росії виявлено понад 1700 чоловіків-громадян України призовного віку, які бажали незаконно перетнути кордон країни.

Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян у Telegram-каналі ДБР.

"З початку активної фази бойових дій Росії проти України та, відповідно до закону України про правовий режим воєнного стану, працівники ДБР спільно з Держприкордонслужбою завадили незаконному перетину кордону понад 1700 чоловіків призовного віку", - зазначила вона. За її словами, факти організації каналів переправлення чоловіків через кордон впродовж минулої доби виявили у Вінницькій, Чернівецькій, Одеській та Львівській областях.

Відео дня

За її словами, кримінальні провадження розпочато, зокрема, за фактами державної зради, колабораційної діяльності та інших злочинів.

"Станом на 28 березня вже зареєстровано понад 340 кримінальних проваджень, з яких близько 100 – за державну зраду та колабораціонізм. Лише впродовж останньої доби працівники ДБР відкрили 11 кримінальних проваджень за статтею 111 "Державна зрада". Зокрема працівники ТУ Краматорська розпочали кримінальні провадження за частиною 7 статті 111 ... – колабораційна діяльність за фактом переходу на бік російсько-окупаційних військ в населених пунктах на Луганщині стосовно 10 співробітників митниці та правоохоронних органів", - сказала Сап'ян.

Вас також можуть зацікавити новини: