Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо інциденту з врученням повістки журналісту/ Колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через "інцидент" із врученням повістки журналісту "Слідство.інфо".

Як зазначається у повідомленні на сайті ОГП, у зв’язку з "інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту "Слідство.інфо", Офіс генпрокурора вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників Служби безпеки України та Територіального центру комплектування, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Зауважується також, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручене Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Відео дня

Скандал з врученням повістки журналісту - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня стався скандал щодо спроби вручити повістку журналісту "Слідство.Інфо" Євгену Шульгату, який розслідував тему декларацій високопосадовців та відповідність зазначених у них доходів майну, яке у них є.

Він як журналіст проводив розслідування про майно сім'ї керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка і з'ясував, що дружина посадовця під час повномасштабної війни купила квартиру преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 млн грн.

Журналісти надіслали Вітюку запитання щодо люксового майна, і вважають, що вручена повістка - це і є "відповідь" на їхній запит.

7 квітня Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доручив провести службову перевірку через спробу вручення повістки Шульгату.

Сирський відзначив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством України. У зв'язку з цим він заявив, що ЗСУ засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб.

Так, за матеріалами, опублікованими "Слідство.Інфо" Сирський визначив завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку, за результатами якої будуть ухвалені відповідні рішення.

Вас також можуть зацікавити новини: