Зайцева виплатила двом постраждалим компенсації в сумі 31 грн 67 коп. / фото УНІАН

Олена Зайцева, яка відбуває 10-річний строк позбавлення волі за скоєння смертельного ДТП у Харкові в жовтні 2017 року, почала виплату компенсацій постраждалим.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила адвокат потерпілої сторони Лариса Матвєєва.

За її інформацією, Зайцева виплатила двом постраждалим компенсації в сумі 31 грн 67 коп.

Відео дня

«Ця сума була перерахована від Зайцевої в рамках виконавчого провадження як компенсація збитку, завданого внаслідок ДТП», - розповіла Матвєєва.

Чому Зайцева перерахувала саме таку суму, адвокату поки з'ясувати не вдалось.

Читайте такожВерховний суд розгляне скарги Зайцевої та Дронова у форматі відеоконференції

«Ми звертались з адвокатським запитом із проханням надати інформацію про те, чи працює Зайцева у виправному центрі, якщо так — то як і ким. Але нам було відмовлено керівництвом центру в наданні такої інформації», - зазначила адвокат.

За її словами, захисники постраждалих планують звертатись до виправної служби, щоб через неї отримати від керівництва колонії відповіді на запитання, що їх цікавлять.

Також Матвєєва додала, що другий засуджений за скоєння зазначеного ДТП — Геннадій Дронов поки не почав виплачувати компенсацію.

Зайцева і Дронов зобов'язані солідарно виплатити майже 8 млн грн компенсації сім'ям загиблих та постраждалим.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова сталось зіткнення «Лексусу» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Внаслідок ДТП на місці загинули п'ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожному з позбавленням права керувати автомобільними засобами на три роки.

У квітні 2020 року Верховний суд України залишив без змін вирок суду першої інстанції.