Електронні сигарети під забороною у громадських місцях / фото REUTERS

В Україні відсьогодні, 11 липня, заборонено куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їхнього згорання та кальянів у громадських місцях. 

Як йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1", відсьогодні людям, які користуються електронними сигаретами або системами нагрівання тютюну, варто бути більш уважними, адже відсьогодні усі ці гаджети прирівняли до звичайних сигарет.

Перелік місць, де з 11 липня заборонено куріння електронних сигарет, кальянів й тд:

Де заборонено куріння з 11 липня?

Варто зазначити, що місцеві ради у своїх межах можуть додатково визначати такі місця на будь-який термін.

Відео дня

Для порушників передбачені штрафи. За куріння електронних сигарет та систем нагрівання тютюну у громадських місцях доведеться платити 1 тис. грн за перше порушення. Якщо протягом року станеться повторне порушення - 10 тис. 

Якщо ви будете курити у кафе чи в інших закладах, там каратимуть штрафом не вас, а власників закладів. Розмір покарання від 3 до 15 тисяч гривень.

Також передбачені штрафи за продаж електронних сигарет неповнолітнім. На недобросовісних продавців чекають штрафи до 10 тисяч 200 грн.

Що робити, якщо курець порушує заборону?

Звернутися до порушника й попросити припинити курити. Якщо це не діє - до персоналу закладу. Якщо й це не допомагає - до поліції. Також можна звернутися до Держспоживслужби.

Як повідомлялося, 16 грудня 2021 року в Україні встановили нові обмеження для курців. 

Вас також можуть зацікавити новини: