Валентин Сіпавін розкрив подробиці випадкового встановлення світового рекорду / cкріншот

Віце-чемпіон світу з льодолазіння, чотирикратний підкорювач Евересту українець Валентин Сіпавін розповів, що випадково встановив світовий рекорд та потрапив до Книги рекордів Гіннеса – допоміг австралійському мандрівнику Даніелю Буллу доставити каяк на озеро, розташоване на найвищому вулкані у світі Охос-дель-Саладо, поплавав на ньому й став рекордсменом.

Австралієць спершу пропонував українцю гроші за те, що той донесе каяк на вулкан, але наш земляк відмовився, йдеться в сюжеті "2+2".

"Ця історія розпочалася 1 січня 2020 року. Тоді відомий українець… навіть не міг уявити, чим завершиться його чергова подорож у гори. Разом із дівчиною він вирушив до Південної Америки готуватися до нового сезону сходження в азійські гори", – дізналися журналісти.

Відео дня

Дорогою альпіністи познайомилися з Буллом, який марив світовими рекордами. Він у 36 років став наймолодшим австралійцем, який підкорив сім найвищих вершин усіх континентів, але цього йому виявилося мало. Австралієць вирішив зробити те, що ще нікому не вдавалося – проплисти на каяку найвисокогірнішим вулканічним озером світу. 

Читайте такожВикладач українського вишу підкорив Еверест (фото)Але у нього виникла проблема, на вулкан необхідно було підняти 17-кілограмовий вантаж.

"Спочатку він взагалі запропонував мені 300 доларів, щоб я йому допоміг цей каяк суто донести до цього озера, але я йому кажу: "Ей, Даніель, ну, ти взагалі знаєш, хто я такий? Просто… бути носієм каяку мені дуже не прикольно", – розповів Сіпавін.

Команда, яку австралієць найняв для супроводу, відмовилася нести каяк, і тоді Сіпавін став для Булла єдиною надією встановити рекорд. Українця не зацікавили гроші, а от запис у Книзі рекордів Гіннеса – зацікавив.

Українець, а також Булл і його команда підкорили найвищий вулкан у світі не без труднощів – наприкінці шляху деякі члени команди хотіли спуститися вниз. Сіпавін переконав людей, що варто рухатися вперед.

Щоб проплисти озером, довелося продовбати метри льоду. Світовий рекорд було встановлено у січні 2020-го.

Вулкан Охос-дель-Саладо знаходиться в Андах на кордоні Аргентини та Чилі, його висота становить 6 891 м, пише "Вікіпедія".

Наприкінці липня стало відомо, що наймолодший українець підкорив найвищу гору Африки – Кіліманджаро (5 895 м). На вершину піднявся 13-річний львів'янин Данило Бега разом з батьком та старшими братами.

Вас також можуть зацікавити новини: