Данило Гетманцев дав інтерв'ю, де зробив необережну заяву / фото УНІАН

Рівень безробіття та бідності в Україні істотно збільшився через війну. Це було "абсолютно передбачувано". Таку заяву в інтерв’ю РБК-Україна зробив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев.

Так, на запитання журналіста про те, чи зросла купівельна спроможність людей після минулорічного підвищення соцвиплат, нардеп зауважив, що в Україні триває найбільша за останні 80 років війна.

"Під час війни люди бідніють. І немає жодного уряду, який помахом чарівної палички взяв і зробив би їх багатшими. Війна – це такий період, коли всі біднішають. Через війну у нас суттєво зросло безробіття та рівень бідності. Це абсолютно передбачувано", – заявив він.

Відео дня

Заява Гетманцева викликала хвилю обурення в соцмережах. Приміром, керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній у своєму фейсбуці зауважив, що тут є "нюанси":

"Банкірів, фінансистів, олігархів та чинуш, які хочуть перекинути витрати на війну на більшість українців, це не стосується".

У коментарях Загороднього підтримали чимало людей:

колаж зі скріншотів сторінки facebook.com/taras.zahorodniy

Ситуація в українській економіці – останні новини

Як писав УНІАН, в НБУ прогнозують, що у 2024 році заробітні плати українців зростатимуть. Зазначається, що через структурні проблеми на ринку праці, зокрема виїзд багатьох людей, бізнес не може знайти потрібних фахівців і тому підвищує зарплати.

Також ми розповідали, що Україна втратила третину ВВП через вторгнення Росії. За словами голови Нацбанку, критична залежність України від міжнародної фінансової допомоги залишається.

Вас також можуть зацікавити новини: