Мер Сєвєродонецька розповів про ситуацію в місті / фото ua.depositphotos.com

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області різко збільшився рівень смертності. Крім того, в місті зростає кількість російських військових.

Як заявив мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк, "у місті все частіше з'являються "гастролери"  – військові РФ у формі і переодягнені в цивільні". Окупанти селяться в приватних будинках міста і в навколишніх селах.

"Окупанти намагаються відремонтувати більш-менш вцілілі багатоповерхівки, але більше це схоже на розпил бюджетних коштів", – зазначив Стрюк.

Відео дня

Крім того, в місті космічні ціни на продукти харчування. Вони в 2-3 рази вищі, ніж на підконтрольній уряду України території. 

Ситуація в Луганській області

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські загарбники найближчими днями будуть масово атакувати фронт на Луганщині. За його словами, з трьох напрямків – Білогорівка, Кремінна, Сватове – саме в Сватовому стабільна ситуація. На інших напрямках гаряче.

Крім того, на окупованих територіях Луганської області російські компанії поглинають український бізнес і відкривають свої представництва. На захоплених територіях регіону триває монополізація бізнесу, а сєвєродончани все частіше скаржаться на зникле з квартир майно.

Раніше на території деокупованого українськими військами села Луганської області затримали зрадника, який під час приходу армії РФ підтримав окупантів та займався ремонтом ворожої техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: