Вода в Крим - Разумков прокоментував пропозицію Кравчука відновити постачання / REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував слова голови української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука, який допускає, що постачання води для жителів окупованого Росією Криму можна відновити в разі виникнення гуманітарної катастрофи.

Читайте також"Гуманітарну кризу вигадала пропаганда РФ": Кулеба поставив крапку у питанні води в Криму

Як передає кореспондент УНІАН, на брифінгу на питання щодо цих слів Кравчука, і чи це обговорювалося з фракцією "Слуга народу", з президентом, або ж це суто позиція Кравчука і вона не узгоджена, Разумков відповів: "Я не мав щастя брати участь в таких переговорах. Наскільки мені відомо, на фракцію "Слуга народу" також це питання не виносилося. І особисто від Леоніда Макаровича я цього не чув. Тому мені важко буде це прокоментувати".

Відео дня

Голова ВР закликав дочекатися офіційних заяв від інших інституцій, які долучені до цього напрямку роботи ТКГ.

На запитання, чи сам Разумков підтримує таку заяву про постачання води на півострів у разі гуманітарної катастрофи, він відповів: "Я думаю, що треба буде виходити з того, яка буде насправді ситуація. Це перше. Друге - треба робити так, щоб не допускати гуманітарних, екологічних катастроф... Я сподіваюся, що такий випадок не настане".

Вода до Криму: що відомо про позицію Кравчука

Кравчук в інтерв'ю "UA: Українське радіо" допустив, що постачання води для жителів окупованого Росією Криму можна відновити в разі виникнення гуманітарної катастрофи.

"Відповідно до міжнародного права, країна, яка захопила територію, - окупант, як це є у Криму, вона відповідає на 100% за забезпечення цієї території всім необхідним, і водою в тому числі. Ми кажемо: там живуть українці, якщо раптом станеться якась гуманітарна катастрофа, яка пов'язана з водою, то людям воду можемо дати, але промисловим підприємствам, військовим базам і тому подібному - ми в житті ніколи на це не підемо", - наголосив Кравчук.

Він зауважив, не знає, як саме можна зробити, аби вода потрапляла саме до жителів Криму, а не на військові бази і підприємства. "Ще питання не вирішено, і я, чесно кажучи, не є спеціалістом у цих питаннях", - сказав Кравчук.