Сьогодні було звільнено 6 українських моряків – членів екіпажу судна Stevia / фото instagram.com/zelenskiy_official/

У суботу, 30 січня, з піратського полону звільнили шістьох українських моряків.

Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив президент Володимир Зеленський. 

За його словами, йдеться про членів екіпажу судна Stevia, яких півтора місяця утримували в піратському полоні в Нігерії.

Читайте такожВ Сирії з таборів для родичів бойовиків ІД визволили двох українок з дітьми

"Наші громадяни в безпеці, чекаємо на їхнє якнайшвидше повернення на батьківщину. Дякую українським дипломатам та всім, хто був причетний до звільнення наших співвітчизників", - написав глава держави. 

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня 2020 року пірати у Гвінейській затоці біля берегів Нігерії напали на суховантаж STEVIA і взяли в полон 8 членів екіпажу, у тому числі 6 громадян України.

Власником судна є албанська компанія.

За даними порталу для моряків Seafarers Journal, на атакованому у водах Гвінейської затоки судні Stevia перебували 15 членів екіпажу. Озброєні пірати взяли в заручники 8 членів екіпажу і зникли в невідомому напрямку.

До редакції морського порталу тоді написала дочка одного із захоплених моряків. За її інформацією, на судні батько працює старшим помічником капітана і він точно серед заручників.

Вона уточнила, що з 8 заручників - 6 українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, старший механік, електромеханік і вайпер).