Дівчина зізналась у вбивстві матері \ фото Нацполіція

У Вінницькій області 16-річна школярка Олександра зізналася у вбивстві власної матері. Донька завдала їй щонайменше 30 ножових поранень. 

Як повідомляє OBOZREVATEL, до поліції 9 жовтня звернулася свекруха загиблої 35-річної Надії Ющенко, яка повідомила, що звечора не бачила свою невістку. Правоохоронці почали обстежувати територію селища.

Незабаром тіло жінки зі слідами насильницької смерті знайшли на сусідній занедбаній ділянці у колодязі. Він був прикиданий старим одягом і камінням.

Відео дня

"На підставі зібраних слідчо-оперативною групою поліції доказів під підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину потрапила неповнолітня дочка загиблої", – повідомили в Головному управлінні Нацполції у Вінницькій області.

Читайте такожНа Закарпатті поховали вбиту вітчимом 10-річну дівчинку

За попередньою інформацією слідства, дівчина посварилася з мамою через бажання піти гуляти, а та її не пускала. Під час конфлікту донька завдала матері близько 30 ножових поранень. Після цього на возику вивезла тіло і кинула його в колодязь.

Надія Ющенко народилася і довгий час жила в Бердичеві. У 2005 році у 19 років вийшла заміж за Іраклія Майсурадзе, у шлюбі народила двох доньок. Старша – Олександра, але всі називали її Сашенька. За 4 роки подружжя розійшлося, а потім розлучилося. 

2013 року Надія знову вийшла заміж, народила доньку і стала жити з родиною у селищі Глухівка в будинку на двох господарів – через стіну з родичами чоловіка. За словами сусідів, свекруха ладнала з невісткою, допомогала з дітьми.

"Дівчата – всі відмінниці, бабуся стежила за навчанням, тим більше, що працювала в тій же школі, куди вони ходять", – розповіла одна з місцевих мешканок.

Сама Надія працювала перукарем, також займалася манікюром. Мама та її дівчата завжди добре виглядали.

"Всі красуні – як на підбір, а зі старшою, Сашею, були як сестри", – кажуть сусіди.

Сусіди розповідають, що родина була благонадійна, Надія не пила і не курила. Ії чоловік їздив на заробітки.

У травні 2021 року першого чоловіка Надії Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області позбавив батьківських прав. Він до дітей не навідувався, участі у вихованні доньок не брав і ніяк матеріально їм не допомагав. Від 2009 року заборгованість за аліментами становила понад 100 тис. грн – Іраклій Майсурадзе їх просто не платив.

Дівчата в суді заявили, що свого біологічного батька не знають, не спілкувалися з ним узагалі та вважають за доцільне позбавити його батьківських прав стосовно них.

Сусіди, вчителі в школі і знайомі шоковані трагедією - вони не вірять, що відмінниця і розумниця Саша могла таке скоїти, незважаючи, що в Мережі було опубліковане зізнання дівчини.

"Це просто якийсь кошмарний сон! Уявити, що дівчинка з люттю маніяка вбивала рідну матір – просто неможливо!" – кажуть сусіди.

Бентежить їх і те, як дівчина могла перетягнути тіло матері, заховати, а потім холоднокровно вимити будинок. На відео школярка говорить, що завдала матері 10 ударів ножем, а за інформацією правоохоронців їх було щонайменше 30.

Саша заявила, що посварилася з мамою, і це стало причиною вбивства.

Зараз школярка перебуває в ізоляторі за підозрою в умисному вбивстві. Якщо її провину буде доведено, то за ґратами вона проведе наступні 15 років.

Як повідомляв УНІАН, 11 жовтня стало відомо, що на Вінниччині за підозрою у вбивстві матері затримано 16-річну дівчину. За попередньою інформацією слідства, під час сварки у приміщенні кухні підозрювана завдала матері близько 30 поранень ножем.