false

Завдяки сприянню Групи "Метінвест" Ріната Ахметова менш ніж за добу сотня українських рятувальників з десяти областей країни була зібрана і відправлена до Греції для гасіння бурхливих лісових пожеж. 

Як передає кореспондент УНІАН, борт з пожежниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій вилетів з київського аеропорту "Жуляни" у п'ятницю, 6 серпня.

"Вчора була розпочата підготовка і сьогодні, за рішенням уряду, загін служби України з надзвичайних ситуацій у складі 100 осіб відправляється до Греції, щоб відразу приступити до виконання своїх завдань. Особовий склад всім необхідним забезпечений", - повідомив глава ДСНС Микола Чечоткін. 

Відео дня

Переліт став можливий завдяки українській промисловій компанії "Метінвест", яка оперативно включилася в процес і оплатила рейс в обидві сторони.

Директор з продажу Групи "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко зазначив, що компанія і надалі готова надавати державі допомогу в надзвичайних ситуаціях. 

"Метінвест" ніколи не залишається осторонь і завжди відгукується на заклики про допомогу, які надходять до нас. Наприклад, минулого року ми профінансували закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів для українських лікарень. "Метінвест" відчуває свою соціальну відповідальність і працює на захист держави", - сказав Ніколаєнко.

Операція відбулася за сприяння міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Як повідомляв УНІАН, це не перший раз, коли компанія проявляє ініціативу в подібних суспільно важливих питаннях. Минулого року" Метінвест " профінансував виліт літака з Китаю з гуманітарним вантажем для допомоги Україні в протистоянні поширенню COVID-19.