Жінка змушувала свою дитину працювати / фото ГУНП

В Одесі дев'ятирічний хлопчик був змушений утримувати матір-ледарку та платити за квартиру.

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, 29-річна уродженка Білгород-Дністровського району Одещини зловживала алкоголем, не працювала і навіть не намагалася отримати статус безробітної чи матері-одиначки. Ледарка знайшла інший шлях задля безпечного життя - вмовлянням та погрозами примусила заробляти свого сина. Зокрема, малий жебракував та мив фари автівок на одній зі жвавих доріг у центрі Одеси. Так, його часто бачили у районі Олександрівського проспекту. 

"Тривалий час хлопчик щоденно виконував цю роботу, випрошуючи у водіїв гроші. Мати тримала сина під постійним контролем, перебуваючи неподалік. Зароблені дитиною гроші жінка витрачала більшою мірою на свої потреби: сигарети, алкоголь, продукти", - розповіли у поліції.

Відео дня

Також дитина сплачувала за житло, яке його горе-матір орендувала в Одесі. За даними поліції, при цьому, хлопчик голодував – йому не вистачало їжі і він змушений був приховувати частину отриманих від громадян коштів, щоб подбати про себе. Наприклад, він розповів правоохоронцям, як один сердобольний водій "крутої" автівки дав йому одразу 1 тис. грн, за що отримав похвалу від матері. 

"Вона сказала, що я – молодець", - розповів малий правоохоронцям.   

За даними управління, жінка раніше вже потрапляла у поле зору поліції через неналежне виконання батьківських обов’язків. Правоохоронці не раз проводили з нею профілактичні бесіди та складали адміністративні матеріали за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі, вчергове виявивши її сина на дорозі за жебракуванням, поліцейські разом із працівниками служби у справах дітей вилучили хлопчика із сім’ї. Зараз він проходить обстеження у лікарні. 

Матері висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України - втягнення неповнолітніх у  заняття жебрацтвом. Лише після цього вона  стала на облік у центр зайнятості та нібито шукає роботу. Проте за те, що вона зробила з власним сином, їй загрожує до десяти років позбавлення волі.

Інші новини про поганих батьків

На Закарпатті матір та її співмешканець ґвалтували 12-річну дівчинку та знімали на відео.

На Кіровоградщині через дії жінки померло її 5-місячне немовля.

Виконком Чернігівської міськради ухвалив рішення про негайне відібрання дитини у найстаршої матері України 78-річної Валентини Підвербної через неналежні умови догляду та проживання, а також загрозу життю дитини.

Вас також можуть зацікавити новини: