ЗНО математика 2020 - що брати з собою / фото УНІАН

Сьогодні, 25 червня, в Україні розпочинається основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання. Проходитиме воно в особливих умовах – з дотриманням протиепідемічних правил у зв’язку із запровадженим через коронавірус карантином.

Що потрібно для участі в тестуванні

Читайте такожУ Міносвіти остаточно роз’яснили питання щодо ДПА і ЗНО у 2020 році

Перший тест, який складатимуть учасники ЗНО, – математика. Для його проходження зареєструвалися 186 072 особи, для котрих створено 12 618 аудиторій у 795 пунктах тестування.

З огляду на карантинні заходи, аби уникнути скупчення біля входу до пункту тестування, допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50.

Вхід учасників до пунктів проведення ЗНО буде дозволено за наявності таких документів:

  • оригіналу сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено у сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

ЗНО 2020: умови допуску учасників

Процедура допуску до пункту тестування також передбачає проходження інших заходів, учасникам ЗНО, зокрема:

  • вимірюватимуть температуру (до тестування не допускатимуть осіб з кашлем, нежитем чи температурою понад 37,5°C);
  • на вході їм видаватимуть захисні маски;
  • чітко визначать аудиторію (має бути до 15 учнів, а відстань між учасниками тестування повинна становити не менш ніж 1,2 м).
ЗНО 2020 математика - правила та умови допуску / фото УНІАН

Слід зазначити, що в разі, якщо учасник прибуде до пункту тестування після 10:50, його не буде допущено до участі в ЗНО. Для учасників, які з поважних причин не зможуть взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія.

Що заборонено використовувати під час складання тестів

Під час проходження тесту абітурієнт не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування. Так, телефони, навушники, флешки потрібно залишити у спеціально відведеному місці в аудиторії.

Читайте такожЗНО та вступна кампанія 2020: дати проведення, правила та умови

Також учасникам ЗНО під час проходження тесту з математики заборонено користуватися лінійкою, олівцем, циркулем, калькулятором тощо.

Водночас у пункт тестування можна взяти з собою кілька чорних ручок та прозору пляшку води без етикетки, а також засоби індивідуального захисту, які учасник ЗНО зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.