Команда Вайлдера викинула рушник / REUTERS

В Лас-Вегасі (США) відбувся бій-реванш між чемпіоном світу за версією WBC в суперважкій вазі Деонтеєм Вайлдером (42-1-1, 41 КО) і британцем Тайсоном Ф'юрі (30-0-1, 21 КО).

Читайте такожВайлдер - Ф'юрі: повне відео бою

Боксери влаштували яскравий вихід на ринг - чинний чемпіон був з короною на голові та у своїй "бронзовій" масці, а претендента вивезли на троні.

Відео дня

Вже з першого раунду британський боксер заволодів відчутною перевагою. Вайлдер кілька разів наніс точний удар з правої, але отримав цілий ряд атак у відповідь.

Ф'юрі продовжив діяти першим номером і в третьому раунді зміг відправити опонента у нокдаун. Однією з комбінацій йому вдалося потрясти чемпіона - американець впав, а суддя відрахував нокдаун. На повторі було видно, що удар припав в потилицю. Це підкосило впевненість Вайлдера, який практично перестав пробивати з правою і почав все частіше пропускати, отримавши розсічення губи та вуха.

REUTERS

У п'ятому раунді рефері зняв очко за брудний бокс Ф'юрі. Тим не менш, на загальну картину це не вплинуло. Вайлдер практично не атакував і потрапляв під потужне бомбардування суперника. Результат - ще одне падіння та другий нокдаун. 

До кінця шостої трихвилинки американець дуже втомився, ледве стояв на ногах і був весь у крові, але кут чемпіона до останнього не поспішав зупиняти бій.

Все було закінчено у сьомому раунді, коли Ф'юрі затиснув Вайлдера в кутку і почав в черговий раз бити, не отримуючи відповіді. Тренер чемпіона викинув рушник. Вайлдер, у свою чергу, не хотів зупиняти поєдинок.


Перший нокдаун (3-й раунд)

Другий нокдаун (5-й раунд)

Відео кінцівки бою

Претендент здобув перемогу технічним нокаутом і завдав суперникові першої поразки в кар'єрі.

Нагадаємо, перший бій Вайлдера і Ф'юрі пройшов 1 грудня 2018 року і завершився внічию.

На кону реваншу стояв пояс WBC, який Вайлдер до поразки захистив десять разів.

Ф'юрі став другим найважчим чемпіоном світу в боксі з 1962 року, коли почалася епоха WBC і WBA. Його вага на момент бою склала 123,8 кг. Рекордсменом залишається росіянин Ніколай Валуєв - 147 кг.

УНІАН раніше повідомляв про те, що Вайлдера і Ф'юрі не підпустили один до одного на церемонії зважування перед боєм.