Філіп Хргович у профі здобув 12 перемог / фото BoxingScene

Міжнародна боксерська організація (IBF) запропонувала українському боксеру Олександру Усику (18-0, 13 КО) провести бій проти хорвата Філіпа Хрговича (12-0, 10 КО).

Про це повідомив промоутер Усика Олександр Красюк.

За його словами, на кону в цьому поєдинку стоятиме статус обов'язкового претендента на бій за чемпіонський пояс IBF.

Відео дня

"IBF запропонувала Усику провести поєдинок проти Хрговича за офіційного претендента. Що думаєте?", - написав Красюк у Instagram.

instagram.com/alex.krassyuk

Хргович повинен був проводити бій проти Майкла Хантера, але американець відмовився. У попередній раз хорват виходив на ринг в листопаді минулого року, коли технічним нокаутом переміг американця Райделла Букера.

Читайте такожЖдун: Усик оригінально нагадав про себе Всесвітній боксерській організації (фото)

Нагадаємо, поясом IBF володіє Ентоні Джошуа, якому належить провести зустріч в рингу з Тайсоном Ф'юрі.

Наступний бій Усика: що відомо

  • Усик є обов'язковим претендентом по лінії WBO, але організація дозволила чемпіону світу Ентоні Джошуа ще раз відкласти обов'язковий захист титулу проти українця Олександра Усика і санкціонувала бій британця з Тайсоном Ф'юрі.

  • При цьому WBO санкціонувала бій Усика за титул "тимчасового" чемпіона з британцем Джо Джойсом (12-0, 11 КО). А переможець повинен зустрітися з переможцем бою Джошуа - Ф'юрі.

  • Однак, за словами промоутера Усика Олександра Красюка, домовитися про бій за "тимчасовий" титул неможливо, поки немає домовленості про бій за основний титул між Джошуа і Ф'юрі. А поєдинок двох британців все ще не затверджений остаточно.

  • 2 травня в команді Усика заявили, що бій Джошуа - Ф'юрі може не відбутися. В такому випадку Джошуа доведеться провести обов'язковий захист проти Усика. Однак промоутер Джошуа Едді Хірн заявив, що поєдинок двох британців відбудеться в серпні.

  • За останньою інформацією, WBO дала зрозуміти менеджеру Усика Егісу Клімасу, що українець "ніколи не зустрінеться" з Джошуа.