Андрій Шевченко / REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу над Португалією (2:1), яка дозволила команді виграти відбіркову групу і достроково вийти на Євро-2020.

Спеціаліст ділився емоціями в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Читайте такожУкраїна героїчно обіграла Португалію і достроково вийшла на Євро-2020

Відео дня

"У першу чергу, я свою обіцянку тримаю. Вітаю всю Україну. Пообіцяв, що команда подолає кваліфікацію - ми пройшли та поїдемо на Євро. Чесно скажу, важко говорити, тому що стільки емоцій було віддано на цьому матчі. Вдячний Києву і всій Україні за таку підтримку. Думаю, що команда вистояла останні 15 хвилин тільки завдяки такій підтримці наших трибун", - зазначив Шевченко.

"Ми знали, де будуть вільні зони, тому поставили Марлоса трохи попереду. Для Ярмоленка і Яремчука відразу ж відкрилися зони, тому два голи прийшли.

Була дуже впевнена гра в обороні в першому таймі. Дуже добре переміщалася середня лінія, ми грали компактно. Практично нічого не давали зробити, крім стандартів".

Тренер підкреслив, що гравці загорілися його ідеями ще кілька років тому:

"Хочу подякувати команді. Я сьогодні побачив 11 левів, які билися до кінця. Вдячний їм, тому що було нелегко. Три роки тому ми прийшли та кардинально змінили все. Їм сподобалася ідея, вони закохалися в неї. Ми продовжуємо це робити".

Українці заключний матч кваліфікації проведуть 17 листопада проти Сербії на виїзді, але ця гра вже не матиме турнірного значення для підопічних Шевченка.

Збірна України вперше в історії напряму вийшла на чемпіонат Європи.

УНІАН раніше повідомляв про всі результати кваліфікації Євро-2020 14 жовтня.