Севілья - Інтер / фото REUTERS

У німецькому Кельні відбувся фінальний матч Ліги Європи 2019-2020, в якому зустрічалися іспанська "Севілья" і італійський "Інтер".

Переможцем турніру стала "Севілья", яка здобула перемогу з рахунком 3:2.

Читайте такожСевілья - переможець Ліги Європи: яскраві фото церемонії нагородження

Відео дня

У першому таймі команди забили чотири голи на двох. "Інтер" швидко відкрив рахунок - Ромелу Лукаку заробив пенальті і сам же його реалізував. Але "Севілья" не змусила довго чекати з відповіддю - Люк де Йонг відзначився ударом в падінні головою після навісу Хесуса Наваса.

На 33-й хвилині де Йонг оформив дубль - знову забив головою, на цей раз після подачі зі стандарту. Але "Інтер" моментально відігрався, і теж після удару зі штрафного - точний удар головою завдав Дієго Годін.

"Севілья" знову вийшла вперед на 74-й хвилині - Дієго Карлос завдав удару через себе, і м'яч, який, схоже, летів повз ворота, опинився в сітці від ноги Лукаку. Цей м'яч виявився переможним.

"Севілья" - "Інтер"- 3:2

Голи: де Йонг, 12, 33, Дієго Карлос, 74 - Лукаку, 5 (з пенальті), Годін, 35

"Севілья": Буну, Навас, Кунде, Дієго Карлос (Гудель, 85), Регілон, Жордан, Фернандо, Банега, Окампос (Мунір, 70), Сусо (Васкес, 78), де Йонг (Ен-Несірі, 84)

"Інтер": Ханданович, Годін (Кандрева, 90), де Врей, Бастоні, Д'Амброзіо (Мозес, 78), Янг, Гальярдіні (Еріксен, 78), Брозовіч, Барелла, Мартінес (Алексіс Санчес, 78), Лукаку

Попередження: Дієго Карлос, 4, Банега, 45 - Барелла, 41, Бастоні, 55, Гальярдіні, 73

Ромелу Лукаку відкрив рахунок з пенальті / фото REUTERS
Люк де Йонг рахунок зрівняв / фото REUTERS
де Йонг оформив дубль / фото REUTERS
Дієго Годін встановив на табло рахунок 2:2 / фото REUTERS
Дієго Карлос забив третій м'яч Севільї / фото REUTERS
Севілья - переможець ЛЄ

Фінал Ліги Європи: підсумки

  • "Севілья" виграла Лігу Європи/Кубок УЄФА в шостий раз в історії і є рекордсменом за цим показником. Раніше вона перемагала у 2006, 2007, 2014, 2015 та 2016 роках.
  • "Севілья" виграла в шостому з шести фіналів Ліги Європи/Кубка УЄФА.

  • Головний тренер "Севільї" Хулен Лопетегі виграв свій перший трофей в клубній кар'єрі.

  • "Інтер" в п'ятий раз грав у фіналі турніру і вдруге зазнав поразки.

  • У "Фіналі восьми" Ліги Європи "Інтер" пройшов "Байєр" (2:1) і розгромив "Шахтар" з рахунком 5:0, а "Севілья" обіграла "Вулверхемптон" (1:0) і "Манчестер Юнайтед" (2 :1).

  • "Фінал восьми" Ліги Європи проходив з 10 по 21 серпня в Німеччині - в такому форматі переможець турніру визначався вперше.