Рикун завершив кар'єру у 2010-му році / фото: ФК Дніпро

Колишній півзахисник збірної України Олександр Рикун розповів, як відмовився виходити на заміну в товариському матчі з Францією (0:1) в 2004-му році - тоді національну команду тренував Олег Блохін.

Читайте також"Досі не можу дивитися": Шевченко згадав один з найгірших моментів кар'єр кур'єри (відео)

Рикун в інтерв'ю сһамріоп.сом.иа зазначив, що не грубив головному тренеру, а також пояснив, чому вирішив не виходити на поле:

Відео дня

"У ЗМІ цю історію подали не зовсім так, як було насправді. "Сам виходь" Блохіну не говорив. Сподівався, що випустять хоча б на півгодини. Зідан нам забив на 89-й хвилині. Тільки після цього мені запропонували вийти на поле.

Я б зрозумів, якби це була б тактична заміна - потягнути час. Але це товариський матч, ми програємо 0:1, що я можу зробити за три додані хвилини? Дива, звичайно, трапляються. І у футболі теж. Але це буває вкрай рідко. Трохи заграло самолюбство. Блохіну відповів, що не можу вийти. Він покликав Венглинського, Олег вийшов на 90-й хвилині. Якби це був би відбірковий матч, то я б собі такого не дозволив".

Колишній футболіст додав, що після цієї ситуації кілька місяців не отримував виклик до збірної:

"Не думаю, що він образився. Потім говорив, мовляв, ми з Рикуном один одного зрозуміли. Після цього інциденту якийсь час не викликав. Але через кілька місяців я знову отримав запрошення. 17 листопада вийшов на заміну в Стамбулі в матчі проти Туреччини".

Олександр Рикун завершив кар'єру у 2010-му році. Всього за збірну України колишній півзахисник "Дніпра" і "Металіста" провів вісім матчів.

Як повідомляв УНІАН, раніше Блохін пояснив, чому ряд легіонерів не заграв в "Динамо".