Pixel 7A однозначно кращий бюджетний камерофон в 2023 році / фото Google

Якщо ви в пошуках смартфона з упором на фотоможливості, але не готові викидати 1000 доларів за новий Айфон, фахівці порталу Android Authority зібрали свій топ бюджетних камерофонів для економних любителів фото.

Камера – одна з небагатьох характеристик смартфона, яка постійно еволюціонує. За останні роки виробники смартфонів випустили величезну кількість якісних девайсів, які у сліпих тестах обходять найбільш наворочені флагмани.

  • Pixel 7a – найкращий камерофон в межах $500. Апарат отримав оновлене комбо камер на 13 та 64 + 13 мегапікселів. Але що дійсно виділяє його на тлі інших, так це спеціальні фірмові алгоритми постобробки зображень. Все це робить його ідеальним смартфоном типу "наведи і знімай".
  • Galaxy A54 – усуває розрив між телефонами-середняками Samsung та її флагманів. При ціні в $450 користувачі отримують хорошу основну камеру на 50 МП, надширококутний сенсор на 12 МП та макрозйомку на 5 МП. Вони видають якісні фото і відео в більшості сценаріях використання.
  • Galaxy A34 – найкраще, що може купити любитель фотографій до $350. Основна камера на 48 МП робить чудові знімки, надширококутна камера на 8 МП забезпечує вражаючі кути огляду, а макрокамера на 5 МП чудово підходить для нішевих фотографій.

    Відео дня
  • Motorola Moto G (2023) – у сегменті до $250 апарат Motorola обходить конкурентів в фотоможливостях. Хоч додаткові камери тут так собі, основна камера на 50 Мп видає якісні фото навіть при поганому освітленні.
  • Galaxy A14 – при ціні в $200 цей смартфон можна сміливо називати найкращим доступним камерофоном на ринку. Незважаючи на бюджетність, він отримав непогану основну камеру на 50 Мп: розпізнавання портретного режиму в ній виняткове, також фахівці виділили передачу кольору.

  • iPhone SE (2022) – незважаючи на те, що у нього всього один задній датчик на 12 Мп, він все ще входить в число найкращих бюджетних камерофонів та найдоступнішим Айфоном на ринку. Зроблені знімки чіткі, передача кольору точна, а додаток камери дуже простий у використанні.

iPhone SE (2022)

Раніше УНІАН ділився налаштуваннями, які допоможуть поліпшити якість фото навіть на бюджетному смартфоні. Нічого завантажувати або встановлювати не потрібно – досить увімкнути декілька функцій, які є у всіх за замовчуванням.

А якщо ви в пошуках нового смартфона і не знаєте з чого почати, популярний бенчмарк AnTuTu ділився рейтингами смартфонів, які пропонують найкраще співвідношення ціни та продуктивності. Як зазначають експерти, під кінець осені 2023 на ринку можна знайти все більше бюджетних флагманів.

Вас також можуть зацікавити новини: