Що потрібно знати про Threads-клон Твіттера Від Марка Цукерберга / фото ua.depositphotos.com

Вчора відбувся запуск нової соціальної мережі Threads. У перші 24 годин після запуску на платформі зареєструвалися понад 50 мільйонів осіб.

Threads – це головний і найсерйозніший конкурент Twitter, який буде намагатися перетягнути до себе незадоволених користувачів останньої. З моменту придбання твіттера Маском справи у платформи йдуть так собі: величезна кількість змін викликала масу негативних відгуків. Чого тільки коштувало одне обмеження на кількість постів, які користувачі можуть переглянути за добу.

Тому Instagram, що належить Meta, вирішив кувати залізо, поки гаряче. Спочатку вважалось, що додаток-конкурент Threads буде запущено в кінці липня, але, мабуть, у зв'язку посиленням правил роботи твіттера, його запуск перенесли на 6 липня.

Відео дня

Здається, Цукерберг і компанія серйозно налаштовані зайняти місце короля текстової соцмережі. "Вистрілить" чи ні – ділимося першими враженнями.

Що таке Threads

За функціоналом Threads практично один в один нагадує Твіттер. Тут можна викладати пости (до 500 символів), фотографії та відео, лайкати, коментувати і репост публікації, підписуватися на цікаві акаунти.

Стрічка тут лише одна, алгоритмічна, тобто вона наповнена людьми, за якими ви стежите, та рекомендованим вмістом, як і в Instagram зараз. Мінусом є те, що немає способу змусити Threads показувати вам повідомлення тільки з облікових записів, на які ви підписані, як і немає можливості очистити головний екран від незнайомих акаунтів.

Всі говорять про Threads: що це за нова соцмережа та чому українцям вона 'не зайшла'

На момент запуску в Threads немає реклами. Виглядає незвично – ніщо не заважає перегляду контенту. Однак це, очевидно, ненадовго. Meta отримує левову частку доходу від відстеження того, що користувачі роблять в Інтернеті, і використовує його для таргетованої реклами.

Загалом, це класичний сервіс мікроблогів для спілкування між користувачами з усього світу. На сьогодні він доступний в 100 країнах, серед яких є і Україна.

Як зареєструватися в Threads

Завантажити Threads можна з магазину додатків – App Store або Play Маркет, залежно від вашої операційної системи.

Доступ до Threads надається виключно для користувачів, у яких вже є акаунт в Instagram, Принаймні зараз це єдина опція реєстрації.

Всі говорять про Threads: що це за нова соцмережа та чому українцям вона 'не зайшла'

На одному з початкових етапів система запропонує вам стежити за всіма людьми, які є у ваших друзів в Instagram. Втім, від цього можна відмовитися, якщо ви плануєте використовувати Threads в інших цілях, і не захочете, щоб хтось із друзів міг стежити за вашою активністю.

Світи Instagram і Threads дуже взаємопов'язані. Спеціальні налаштування дозволяють дублювати контент відразу на обох платформах, включаючи пости, посилання, фото і відео. Крім того, якщо у вас є "галочка" в Instagram, ця галочка буде перенесена і в Threads.

Що відразу впадає в око

У Threads немає приватних повідомлень. Тобто "постукати в особисті якомусь користувачеві не вийде – потрібно переходити на іншу соцмережу.

Видалити свій акаунт Threads можна тільки разом зі сторінкою в Instagram. Користувач може в будь-який час деактивувати свій обліковий запис, але повністю видалити не вийде. Обидві соцмережі занадто щільно пов'язані між собою.

Всі говорять про Threads: що це за нова соцмережа та чому українцям вона 'не зайшла'

Про що говорили вище – алгоритм побудови стрічки. На цей момент немає (і не факт, що з'явиться) можливості обмежувати свою новинну стрічку тільки тими людьми, за якими ви свідомо стежите. Тому не дивуйтеся, якщо вже через кілька годин вашу стрічку заповнять російські блогери.

Ну і останнє, що можуть оцінити не всі. Немає системи перекладу "тредів" з іноземної мови на українську, як у тому ж Твіттері.

Скарги українських користувачів

Threads з першого ж дня почала банити українських користувачів за "неприйнятний контент", помітили в AIN.

Причини для банів були дуже різні: хтось публікував фото наслідки російської атаки на Львів, хтось "погано" висловився про росіян і т.д. А якщо написати щось про "Азов", то і зовсім забанять у всіх соцмережах відразу.

Всі говорять про Threads: що це за нова соцмережа та чому українцям вона 'не зайшла'

Інакше кажучи, в Threads війни немає, а бани є. Втім, враховуючи, що соцмережа тільки-тільки запустилася, все ж є примарна надія, що стан справ зміниться. У всякому разі, хотілося б в це вірити.

А поки незрозуміло, навіщо потрібен Threads і в чому соцмережа Марка Цукерберга кардинально краще звичного твіттеру.

Вас також можуть зацікавити новини: