Київ недооцінений туристами / УНІАН

Якщо говорити дуже відверто, Київ ніколи не здавався привабливим туристичним напрямком для жителів Заходу. На тлі останніх революцій, нинішньої війни з Росією і холодної погоди, яка буває в Україні, подорож в українську столицю здавалася не більш привабливою, ніж все з вище переліченого. Однак, це помилка. І не потрібно проводити серйозне дослідження чи говорити з кимось, щоб швидко це з’ясувати.

Про це на сторінках Forbes пише журналіст Бріана Вілсон, додаючи, що в Києві відбувається дуже багато «крутих речей». І це робить його привабливим. Від таємних нічних клубів і коктейлів світового класу до соціальних проектів, які просувають прогресивні ініціативи, і неймовірних районів, де можна поселитися, погуляти – у Києві безліч речей, які можна тільки собі уявити.

Читайте такожМурашки по шкірі: топ-5 занедбаних місць України, від яких захоплює дух (відео)

Відео дня

Автор пропонує розглянути перелік речей, які роблять Київ «найкрутішою столицею Східної Європи», яку варто припинити недооцінювати. По-перше, коктейльна карта України варта міжнародного визнання. Чудово збалансовані й змішані коктейлі витісняють просте розпивання горілки. Хоча, якщо хтось саме це і шукає, то обов’язково знайде в Києві. За словами автора, українці вимагають різноманіття у сфері барів у ресторанів. Вілсон перелічує кілька київських закладів, які, на її думку, варто відвідати.

«Плітки говорять, що існує навіть таємний «бар для барменів» (про це мені розповів бармен з іншого міста), який відкривається о другій ночі й відвідати який можуть лише ті, хто працює в Києві. Я не можу ні підтвердити, ні спростувати плітки. Але мені подобається ідея і таємниця, якою вона огорнута», - пише автор.

По-друге, в Києві дуже багато «класних» мистецьких і соціальних проектів. Приміром, Urban Space 500 – це ресторан, заснований 500 прихильниками, чия виторг іде на фінансування соціальних проектів і стартапів, націлених на розвиток міста. На думку журналіста Forbes, це дає можливість киянам можливість просувати й фінансувати ініціативи, які допоможуть розбудовувати місто в часи, коли така підтримка найбільше потрібна Києву. Naked Room Gallery просуває місцевих художників, дає їм можливість висловитися і показати свої роботи. В галереї вдень працює кав’ярня, а вночі – винний бар. І це, на думку автора, чудове поєднання, яке допомагає заглибитися в місцеве мистецтво.

Читайте також"Країна козацтва": сербських туристів заманюють в Україну красою Запорізької Січі (фото)

Київський Поділ автор називає «найсучаснішим районом» і порівнює його з Брукліном у Нью-Йорку. Він розташований подалі від тривожного Хрещатика, коли більшість туристів стікаються. На Подолі у підніжжі Андріївської церкви «так багато чудових місць з добре одягненим прекрасним натовпом».

«Насправді, це те місце, де хочеться бути в місці», - пише журналіст.

На Подолі повно різноманітних барів, кафе і крамниць.

А за 259 доларів в Києві можна «сісти за кермо танка». А ще відвідати Чорнобиль. Це, на думку автора, дозволить подивитися з певної перспективи на минуле України. З роками про Чорнобильську трагедію почали все більше забувати. Хоча канал HBO готує міні-серіал під назвою «Чорнобиль», який, швидше за все, допоможе розворушити пам’ять. Але з кінематографічною драмою чи без неї, правда лишається. Вибух на ЧАЕС стався і його наслідки відчутні до сьогодні. З наближенням 33-ї річниці трагедії, яку в Україні будуть відзначати 26 квітня, туристичні поїздки з Чорнобильську зону допоможуть відчути цю частину української історії. Автор попереджає, що для поїздки потрібно взяти паспорт, одягти штани, сорочку з довгим рукавом і закрите взуття.

Читайте такожCNN: Чорнобиль і радар «Дуга» манять американців через нову напругу між Заходом і Росією

«Вас не зможуть не схвилювати покинуті школи, занедбані житлові будинки й вигляд залишкових ефектів від вибуху на реакторі», - йдеться в статті.

Але навіть окрім Чорнобиля, автор радить виділити час і дізнатися про Голодомор, окупацію Криму і нещодавню революцію на Майдані.

«Тому що без розуміння цих подій, які вплинули на історію міста і його нинішній стан, ви не принесете собі чи українському народу користі своєю поїздкою. Приїхати в країну, пити коктейлі, підтримувати місцевих художників і бізнес – все це добре. Але потрібно також поставити все це в контекст, щоб зрозуміти той вплив, який туризм має на підтримку цієї історично економічно пригніченої країни», - пише Вілсон.