Топ-20 найкращих різдвяних ярмарків Європи очолив Будапешт \ Фото Вероніка Кордон

Сайт European Best Destinations опублікував рейтинг кращих європейських ярмарків цього сезону.

Читайте такожGoogle назвав Топ 10 найпопулярніших тревел-напрямків 2019 року

Список був складений за результатами голосів майже 290 тис. осіб з 116 країн, передає Новое время. Топ-20 найкращих різдвяних ярмарків Європи очолив Будапешт. На другому місці опинилася святковий ярмарок Відня, на третьому - Гданська.

Відео дня

Як йдеться у повідомленні, для багатьох мандрівників Advent Feast довгий час був улюбленим різдвяним ринком в Угорщині, але цього разу він офіційно став найкрасивішим різдвяним маркетом в Європі!

На четвертому місці розташувалися різдвяні ярмарки Бельгії. «Winter Wonders - улюблений багатьма різдвяний базар в Бельгії, за яким слідують Гент, Антверпен, Брюгге та Льєж. Ярмарок з 2,5 млн відвідувачів — це подія, яку не можна пропустити, з нагоди якого Брюссель одягає своє святкове оздоблення», - відзначає сайт.

Читайте такожРіздвяний вікенд в Кельні: від класики під знаменитим готичним собором до яскравих вечірок в ЛГБТ-кварталі

На п'ятому місці Монбельяр, Франція. «Це найкрасивіший різдвяний ярмарок у Франції. Зі всесвітньо відомою своєю ілюмінацією, цей різдвяний ярмарок є традиційним і автентичним. Місто Монбельяр, яке славиться своєю гостинністю, перетворюється на справжнє чарівництво за кілька тижнів до Різдва».

На шостій сходинці рейтингу - Базель. «Саме в Базелі знаходиться найкрасивіший і найбільший різдвяний ринок Швейцарії, і його варто відвідувати кожен рік. Добре збережене Старе Місто сяє в теплому світлі Різдва, а магазини і фасади багатьох будинків не відстають від нього».

Сьому позицію зайняв французький Мец. «Зануритися в атмосферу святкового сезону можна відвідавши різдвяні ярмарки на шести головних площах міста Мец. Тут можна знайти подарунки ручної роботи і спробувати кращі імбирні пряники».

Читайте такожВстигнути на Різдво в Європу і не розоритися

На восьмій позиції Клуж-Напока. «Різдвяний ярмарок у місті Клуж-Напока є кращим в Румунії. Щороку користувачі також називають його серед улюблених різдвяних ринків в Європі. Що найкраще описує різдвяний ярмарок у Клуж-Напока? Це свято для всієї родини».

Дев'ятим виявився нідерландський Валкенбюрг. «У Валкенбюрзі, зануреному в чарівну атмосферу з раєм мерехтливих вогнів і красиво прикрашеними різдвяними ялинками, ви бачите, відчуваєте запах, чуєте і пробуєте на смак Різдво!»

Замикає топ-10 Нові-Сад у Сербії. «Хоча цей ярмарок вперше брав участь у конкурсі, він був оцінений як один з кращих у Європі і найкращих в Сербії. Winterfest в Нові-Саді, другому за величиною місті Сербії, є першим і найдавнішим різдвяним ярмарком в країні».