Менорка, Корсика та Іскья – найкращі острови Середземномор'я без натовпів туристів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Курорти на березі Середземного моря традиційно є одними з найпопулярніших місць для літнього пляжного відпочинку в Європі, і щороку туди стікаються мільйони туристів з усіх куточків планети. У підсумку на деяких із найпопулярніших пляжів уже стало настільки людно, що місцеві жителі почали проводити всілякі кампанії проти туристів – від "бунтів рушників" до фальшивих написів.

Для тих, хто хоче уникнути натовпів на середземноморських курортах, експерти видання Travel Off Path склали список із трьох чудових островів Середземномор'я, на які варто звернути увагу цього літа.

1. Менорка, Іспанія. Поряд з мегапопулярними Ібіцею і Майоркою, Менорка є частиною Балеарських островів. Однак оскільки Менорка менш відома, вона стане чудовою невимушеною альтернативою цим двом переповненим островам. Тут також більш розслаблена атмосфера, без божевільного нічного життя, яким славляться інші острови.

Відео дня

При цьому Менорка не менш прекрасна, і тут туристи сповна можуть насолодитися незайманими небагатолюдними пляжами і досліджувати чарівні містечка острова.

Дістатися до Менорки можна за годину літаком із Барселони або за 3,5 години поромом (хоча з бюджетними авіакомпаніями, як-от Ryanair і Vueling, летіти часто значно дешевше й швидше, ніж їздити поромом).

Вартість відпочинку на Менорці істотно нижча, ніж на Майорці або Ібіці. Так, за даними сайту планування подорожей BudgetYourTrip, ціни на готелі на острові в середньому становлять 115 доларів за ніч.

2. Корсика, Франція. Цей великий острів розташований між Італією та Францією в Середземному морі, але належить французам. Втім, незважаючи на те, що Корсика є частиною Франції, багато в чому вона здається ближчою до Італії – ймовірно, через те, що Корсика була частиною італомовної Генуезької республіки протягом майже 500 років, доки її не передали французам у 1769 році.

Сьогодні Корсика – це фантастичний острів із чудовими пляжами, красивою природою, багатою історією та культурою. Оскільки острів настільки великий, він не здається перенаселеним, як багато інших популярних місць.

Корсика розташована приблизно за 50 хвилин польоту від Ніцци. На острові є аж чотири аеропорти, і всі вони приймають рейси бюджетних авіакомпаній з різних напрямків Європи, зокрема з багатьох міст Франції.

За даними BudgetYourTrip, середня ціна готелю на Корсиці становить 94 долари за ніч, тож це місце є ще й доступним у плані фінансів, особливо порівняно з супердорогою та велелюдною Французькою Рив'єрою.

3. Іскія, Італія. Цей невеликий острів сміливо можна назвати одним із найкращих недооцінених місць у Європі. Він розташований біля узбережжя Неаполя (докладніше про це місто ви можете прочитати в нашому окремому матеріалі) і не привертає такої міжнародної уваги, як прилегле узбережжя Амальфі.

Хоча Іскія є популярним місцем літнього відпочинку для італійців, особливо мешканців Неаполя і його околиць, він, як і раніше, не здається занадто багатолюдним або перевантаженим туристами. При цьому там немає сувенірних магазинів із завищеними цінами або ресторанів-пасток для туристів, оскільки острів в основному обслуговує місцеву публіку.

Іскія славиться своїми термальними ваннами з водою, яка нібито має цілющу силу. На острові також є неймовірні пляжі, чарівні містечка та цікаві місця для вивчення, наприклад, Арагонський замок.

На Іск'ї немає аеропорту, що, можливо, є однією з причин, через яку він ще не так відомий іноземним гостям. Однак дістатися туди нескладно, адже це всього лише 50 хвилин їзди на поромі від Неаполя.

За даними BudgetYourTrip, готелі на Іскії коштують у середньому 98 доларів за ніч.

Як повідомляв УНІАН, раніше свіжий City Costs Barometer визначив, у яких містах Європи найкраще співвідношення ціни та якості у 2024 році. Найдоступнішим за ціною європейським містом визнали литовський Вільнюс, а найдорожчим – нідерландський Амстердам.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.