Сайт України арабською мовою / скріншот

Українське Міністерство закордонних справ запустило арабську мовну версію офіційного сайту України Ukraine Now. 

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

"Ми запустили п’яту мовну версію на офіційному сайті України, арабську: https://ukraine.ua/ar. Просування позитивного іміджу України в світі - один з пріоритетів Стратегії зовнішньої політики України. Працюємо над закріпленням туристичного успіху 2021 року", - написав він.

Відео дня

З цього часу сайт України має п'ять мовних версій: англомовну, німецькомовну, французькомовну, іспаномовну і арабську.

У МЗС уточнили, що загалом ця мовна версія охопить понад 300 млн людей, для яких арабська — рідна або друга мова. Арабська мова входить до п’яти найпоширеніших мов світу та є офіційною мовою ООН і низки міжнародних організацій. Разом із появою арабської мови на Ukraine.ua розпочнеться іміджева кампанія МЗС серед відповідної аудиторії. Просування позитивного іміджу України в світі входить до ключових пріоритетів Стратегії зовнішньополітичної діяльності.

Ukraine.ua — сучасний цифровий портал для іноземної аудиторії, який створили та розвивають Міністерство закордонних справ України та Український інститут. У час, коли подорожі обмежені, це простий спосіб віртуально відвідати Україну. І не лише відвідати, а й отримати порцію натхнення та закохатися в Україну з першого погляду.

Читайте такожТуристичний бум після локдауну: ЗМІ дізналися, чим Україна привабила туристів з Саудівської Аравії

Зростання популярності України серед туристів з арабських країн

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв, що цього літа Україну відвідало понад 40 тисяч туристів з арабських країн Перської затоки.

Глава МЗС відзначив, що цього року в Україні спостергіається значне збільшення закордонних туристів з арабських країн Перської затоки - з Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну та Кувейту.

Нагадаємо, що з 11 червня авіакомпанія з Саудівської Аравії Flynas розпочала польоти в Україну до аеропорту "Бориспіль" по маршруту Ер-Ріяд - Київ, таким чином запустивши пряме сполучення між двома країнами. Пізніше й інші авіакомпанії почали виконувати рейси за цим напрямком.

Тим часом авіакомпанія МАУ з 25 червня запустила прямі рейси до емірату Рас-ель-Хайма.