Інсталяції спроектували на історичні будівлі у центрі незабутнього міста / скріншот ТСН

У Мадриді влаштували масштабне світлове шоу з чудернацькими фігурами, казковими персонажами та кольоровими абстракціями.

Таким чином в іспанській столиці вирішили відсвяткувати занесення місцевого парку 16 століття до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, йдеться в сюжеті ТСН.

Інсталяції спроектували на історичні будівлі у центрі незабутнього міста. Там були роботи як місцевих митців, так і художників з-за кордону.

Як пише Euronews, мова йде про парк Ретіро. Найвідоміші об’єкти міста перетворилися на інсталяції в рамках Міжнародного фестивалю світла.

Рішення про внесення парку Ретіро до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО було ухвалено ще в липні цього року, повідомляло видання El País. Разом із парком туди потрапив у бульвар Пасео-дель-Прадо. "Ця територія являє собою надзвичайний міський ландшафт, де культура та природа поєдналися з середини 16 століття до сьогодні, що надає їй ранг виняткової універсальної цінності", - пише El País.

Google Maps

Що відомо про парк Буен-Ретіро

Цей міський парк у центрі Мадрида є популярним місцем відпочинку мешканців столиці й туристів, а також визначною пам'яткою міста. Він є одним із найбільших парків іспанської столиці, займаючи площу майже 120 га.

У центрі парку є невелике озеро площею в 3,7 га з пам'ятником королю Альфонсу XII. У 1887 році для міжнародних виставок на території парку були побудовані палаци - цегляний і кришталевий.

Кришталевий палац в парку Ретіро / фото ua.depositphotos.com
Озеро в парку Ретіро і пам'ятник королю Альфонсу XII / фото ua.depositphotos.com

Правила в'їзду в Іспанію для українців

На цей час громадяни України можуть подорожувати до Іспанії без необхідності надання довідок про вакцинацію або ПЛР-тестів. Єдине, треба завчасно заповнити анкету. Однак варто враховувати, що на тлі осіннього зростання захворюваності на коронавірус в світі, правила можуть бути переглянуті в будь-який момент.

Читайте такожУ Мадриді з'явилася площа Лесі Українки (відео)

Усе може змінитися, якщо Євросоюз виключить Україну зі списку держав, з яких дозволено в'їзд в умовах пандемії. Принаймні ще тиждень цього не станеться. Утім, навіть у цьому випадку шанси українців поїхати до Європи залишаться, адже остаточне рішення про дозвіл чи обмеження того чи іншого типу поїздок громадян України кожна держава-член ЄС ухвалює окремо на національному рівні

Актуальна інформація про умови в'їзду громадян України до кожної окремої країни ЄС та інших країн світу доступна на інтерактивній карті МЗС України.

Вас також можуть зацікавити новини