Територія садиби складається з історичних будівель, плантацій та садів \ фото Вікіпедія

У Маунт-Вернон - маєтку першого президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Вашингтона - запустили україномовний аудіогід.

Як повідомляє Офіс президента, про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Зазначається, що під час робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена відвідали маєток.

Відео дня

З ініціативи Олени Зеленської українська стала шостою іноземною мовою, яка звучатиме в Маунт-Верноні.

Читайте такожУ музеї "Собор Саграда Фамілія" запустили україномовний аудіогід

Територія садиби складається з історичних будівель, плантацій та садів. Маєток оточує низка туристичних маршрутів та оглядових майданчиків. Однією з основних будівель є музей та освітній центр, де можна побачити зброю, одяг і предмети побуту першого президента США. Також на території розташована Національна бібліотека імені Фреда В. Сміта, що займається дослідженням життя Джорджа Вашингтона. Наразі маєток належить Спілці жінок США, яку створила Анна Памела Каннінгем понад 150 років тому задля збереження спадщини маєтку.

Олена Зеленська розповіла про зв’язок першого президента США із сучасною Україною, Посольство якої нині розташоване в будинку Фореста-Марбері. Саме там у 1791 році Джордж Вашингтон підписав угоду про передачу американському уряду земель для заснування столиці країни – міста Вашингтона.

Згідно з повідомленням, запуск україномовного аудіогіда в Маунт-Верноні – 31-й у межах проекту. Мережа україномовних аудіогідів – частина проекту культурної дипломатії, який реалізує перша леді України. Головною його метою є поширення української мови та посилення іміджу країни на міжнародній арені. Сьогодні україномовні аудіогіди працюють у Лондонському Тауері, Версалі, галереї Альбертіна, палаці Долмабахче, Музеї Ваза та інших провідних інституціях світу.

Вас також можуть зацікавити новини