У громадському транспорті в Угорщині стане обов’язковим носіння масок / фото ua.depositphotos.com

Уряд Угорщини запровадив додаткові обмежувальні заходи через погіршення епідемічної ситуації.

Зокрема, з листопада в громадському транспорті знову стане обов’язковим носіння масок, пишуть видання Hungary Today і 444.hu.

Компанії та підприємства зможуть вимагати від працівників робити щеплення від коронавірусу, як умову для прийому на роботу. Планується, що перше щеплення працівники повинні будуть отримати до 15 грудня.

Відео дня

Читайте такожКомендантська година та COVID-сертифікати: Румунія вводить жорсткі правила карантину через коронавірус

Обов'язкову вакцинацію також вимагатиме угорська держава як роботодавець. У муніципалітетах рішення щодо примусової вакцинації ухвалюватимуть мери. Щодо університетів, які утримуються фондами, то рішення може прийняти опікунська рада.

Також угорський уряд введе заборону на відвідування закладів охорони здоров'я. У соціальних закладах рішення щодо заборони відвідування зможе ухвалити керівник.

Обов'язкові щеплення введуть і для медпрацівників. Тих, хто не робитиме щеплення, відправлять у неоплачувану відпустку, а за рік можуть звільнити. В уряді Угорщини зазначають, що якщо Конституційний суд країни визнає неконституційним обов'язкову вакцинацію медичних працівників, то уряд не виключає внесення змін до Конституції, які вимагають вакцинації для бюджетників.

В уряді також додали, що загалом вакцинація в державному секторі Угорщини вища, ніж у суспільстві загалом, але нижча, ніж, наприклад, у збройних органах.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого року уряд Угорщини вирішив не закуповувати російську вакцину від коронавірусу "Спутнік V" для масової вакцинації. Перед цим шість тисяч доз російської "вакцини" прибуло в Угорщину, згідно з попередніми домовленостями Будапешта з Москвою.

Зазначимо, що в Україні записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0800602019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини