За минулу добу бойовики сім разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ / фото УНІАН

Бойовики незаконних збройних формувань сім раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, військовослужбовці Збройних сил України не постраждали, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

Читайте такожРосія розмістила ракети в Криму і нарощує наступальні угруповання військ біля кордону України - МОУ

"30 січня російські окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі тричі із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС у Фейсбук у четвер вранці.

Відео дня

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" позиції українських військовослужбовців обстрілювали з ручних гранатометів біля Павлополя, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї автоматичних гранатометів - поблизу Мар'їнки, з гранатометів - навколо н.п. Новомихайлівка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських військовослужбовців обстрілювали з мінометів калібру 82 мм поблизу н.п. Кряківка, з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї мінометів - біля хутора Вільний, з мінометів калібру 82 мм - в районі Попасної, з мінометів калібру 82 мм - у н.п. Кримське і зенітної установки ЗУ-23-2 встановленої на МТЛБ-У.

"Умілими діями українських військових мінометну батарею супротивника було придушено, МТЛБ-У і зенітну установку знищено", - підкреслили в штабі.

За даними української розвідки, 30 січня, два бойовики знищені і троє поранені. "Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав", - додали в штабі.