Жодна інтелектуальна система не замінить солдата в окопах, але з нею так солдату безпечніше / фото УНІАН

Експериментальну систему автоматизованого ведення бою презентували журналістам просто на передовій.

Це просунутий рівень, коли переміщення ворога контролюють камери, коли всі ворожі позиції нанесені на мапу і коли доступ до контролю за боєм мають всі: від взводного офіцера і до командувача Об'єднаних сил, йдеться в сюжеті ТСН.

Кожне надбання бойовиків тепер з'являтиметься на електронних мапах. В разі вогневого контакту, засоби та сили противника стають зрозумілими – від сержанта на позиції до генерала у штабі. Офіцери переконують, що це швидко, надійно і, найголовніше, зрозуміло.

"Відкривається повністю місцезнаходження, а також паспорт цього об'єкту - скільки там чого, в якій кількості", - коментує новітню систему командувач ООС Сергій Наєв.

Читайте такожПсихолог в допомогу: реалії соціально-психологічної адаптації ветеранів

Цей електронний експеримент проводять у одному з батальйонів 93-ї бригади. Комбат - сам колишній підприємець - в мирному житті так легко налагодив електронну систему постачання, і запропонував зробити таку саму для солдат.

Солдат має свій кабінет, доступ до нього через флешку зі спеціальним ключем. Система відразу показує - чи є в наявності необхідний картуз чи балаклава та автоматично формує заявку.

Доступ і до системи ведення бою, і до системи матеріального забезпечення має бути всюди - в тому числі на передовій, в окопах.

З технічних засобів ротний на псевдо "Фартовий" особливо цінує камери. "Дає можливість наблизити на відстань, яку не дають нам оптичні прилади", - пояснює "Фартовий".

Жодна інтелектуальна система не замінить солдата в окопах, проте так солдату безпечніше, а командиру спокійніше.

Раніше УНІАН повідомляв, що міжнародні спостерігачі зафіксували протягом останніх двох місяців використання окупантами на Донбасі низки новітніх систем озброєння.