За словами Порошенка, доплати військовослужбовцям, які перебувають на першій лінії оборони, збільшені до 17 тисяч гривень / УНІАН

 Чинний президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полторак збільшити доплати військовим на першій лінії оборони в зоні проведення операції Об’єднаних сил ще на 5 тисяч гривень, після цього бійці «на передовій» загалом отримуватимуть понад 1 тисячу доларів США на місяць.

Читайте такожЗа час агресії РФ на Донбасі загинули 2973 українських воїни – Порошенко

Про це Порошенко повідомив під час виступу з нагоди дня піхоти в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, який транслювали українські телеканали.

Відео дня

«Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення доплат грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії операції Об’єднаних сил», - заявив він.

За словами Порошенка, доплати військовослужбовцям, які перебувають на першій лінії оборони, збільшено до 17 тисяч гривень.

«Що буде загалом - мінімум 10,3-10,4 тис. грн, це грошове забезпечення, 12 тис. грн доплати, які є зараз,і плюс 5 тис. грн – це 17 тисяч гривень доплати, і виходимо на суму, яка перевищує 27 тисяч гривень на кожного військовослужбовця», - підкреслив він.

«Як ми і наголошували, український воїн на першій лінії буде отримувати майже тисячу гривень на день і понад тисячу доларів на місяць», - додав Порошенко.

Пізніше, він зауважив, що доплати військовослужбовцям за перебування на другій лінії оборони в районі проведення операції Об’єднаних сил буде збільшено на тисячу гривень.

Проте чинний глава держави не уточнив, з якого часу має відбутись підвищення відповідних доплат.