Українські офіційні органи інформацію про затримання поки не коментують / фото: VK / російська служба BBC

Українські спецслужби в кінці червня глибоко в тилу на території непідконтрольного Україні Сніжного Донецької області затримали колишнього "командира ППО" бойовиків Володимира Цемаха. Зацікавити українських силовиків Цемах міг тому, що поряд з цим містом 17 липня 2014 року був збитий малайзійський "Боїнг".

Про це повідомляє Російська служба ВВС з посиланням на дочку і адвоката затриманого.

Зазначається, що саме поруч зі Сніжним, де "служив" Цемах, 17 липня 2014 року був збитий Боїнг Малазійських авіаліній.

Відео дня

Читайте також170 військових ППО РФ в день катастрофи МН17 офіційно перебували біля кордону з Донеччиною – росЗМІ

Дочка Цемаха і київський адвокат Роман Гонтарєв стверджують, що бойовик був затриманий у своїй квартирі в Сніжному 27 червня, після чого невідомим способом був переправлений через лінію зіткнення.

За словами адвоката, Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці. Затриманому пред'явлено обвинувачення за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України - "Створення терористичної групи чи терористичної організації". Якщо вина Цемаха буде доведена, йому загрожує від восьми до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Володимир Цемах в Києві після затримання / фото: VK / BBC російська служба

Співрозмовник ВВС, близький до ватажків так званої «ДНР», розповів, що операцію по затриманню Цемаха проводив підрозділ сил спеціальних операцій ЗСУ.

25 червня в СБУ повідомили, що затримали бойовиків "ДНР", який до травня 2019 року перебував в одному з артилерійських підрозділів.

На українському сайті "Миротворець", де збираються особисті дані учасників бойових дій з боку "ДНР", про Цемаха сказано, що він "брав активну участь у бойових діях влітку-восени 2014 року, очолював підрозділ ЗУ-23, сформований в місті Сніжне"