Експерт вважає, що Зеленський помилявся щодо дій Путіна / фото president.gov.ua

Політичний аналітик Олександр Кочетков висловив думку, що у військовій сфері можна позитивно оцінити три ініціативи президента Володимира Зеленського.

Під час чату на Главреді він підкреслив, що важливим досягненням стало призначення Руслана Хомчака на посаду начальника Генштабу.

"Перше - призначення пана Хомчака начальником Генерального штабу. І це є оптимальним рішенням, тому що він зумів втримати керованість ВСУ. Щодо того, чи зможе пан Хомчак очолити роботу по реальному переходу на сучасні принципи ведення бойових дій, є великі сумніви, тому що він же військовий радянських часів. У нього повинні з'явитися молоді, незашорені військові фахівці", - підкреслив він.

Відео дня

Досягненням Зеленського вважає аналітик і призначення Андрія Загороднюка міністром оборони, який зможе виконувати свої функції не просто, як військовослужбовець, але і використовуючи навички успішного менеджера.

Читайте такожЗеленський вірить, що на Донбасі скоро буде світ

"Фактично у нас міністр оборони - це менеджер, який займається фінансами, постачанням, забезпеченням та іншими супутніми справами. Вони важливі, але впливають на боєздатність ЗСУ опосередковано. Будемо сподіватися, що Загороднюк є саме успішним менеджером, який зможе з Оборонпромом налагодити спільну плідну роботу", - акцентував він.

За словами Кочеткова, третім важливим рішенням стала ініціатива Зеленського з розведення військ і припинення вогню. Він заявив, що український президент мав наївне уявлення про військовий конфлікт на Донбасі і сподівався його припинити дзвінком Володимиру Путіну.

"Зараз Зеленський вже знає, що Путін не хоче припиняти вогонь, бо Кремлю достатньо припинити постачання боєприпасів на Донбас, і стрілянина припиниться через тиждень. Кремль не хоче припиняти війну - Кремль хоче знищити Україну. І зараз президент Зеленський це вже розуміє. У мене враження, що від надій на швидкий мир він поступово переходить до розуміння, що у нас затяжний військовий конфлікт, подібний ситуації між Ізраїлем і його арабськими оточенням", - підсумував він.